Saturday, November 29, 2008

THAT'S ONE WICH WATING US, by Bogomil Kopstoff AVRAMOV-HEMY

Прегледи: 116 - Коментари: 0
Това, което ни очаква

Това, което ни очаква

© 2008 – Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

ТОВА КОЕТО НИ ОЧАКВА

от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ



ПО СЛУЧАЙ СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ от едва напоследък исторически потвърдения ГОЛОДОМОР, /б.ред - на български "Гладомор"/ официално тъгуващите по непреодолимото изкуствено инспирирано социално бедствие от средата на миналия век, са получили президентско писмо от РУСИЯ. Напомнящо, че честването в Република УКРАЙНА на подобна злокобна годишнина, не е нищо повече от стремеж към “постигане на конюнктурни политически цели.” Няма как да не е истина. Върхът на айсберга е задължително добре информиран. Винаги и за всичко. И все пак – добре е подобна постреволюционна разруха да се припомни. (Революция ли – историята говори друго!?!) Че дано не се повтори. Що се отнася до икономическите кризиси, водещи до подобни всенародни бедствия, е от ясно по-ясно. Винаги биват предизвиквани от обезпечената върхушка. За да бъдат доизстискани последните жизнени сокове на ийхалето. (Чети Ъптон Синклер!) В наше време това е научно предначертано за години занапред. И, поради зле разбраният варварски глобализъм – залегнало в плановите задания и прогнози на безброй международни корпорации. Правещи се на тежко закъсали римляни, че държавата да разтвори кесия, и им помогне. Отново. И отново. И завинаги отново. Сиреч, да си вземат платените данъци наобратно. Не, не говоря за нашите варненски работи. Говоря за транснационалните.

НА ПУК ОЦЕЛЕЛИ НАШЕНСКИ СТАРЦИ, често си припомнят онова далечно време. Не, не са припарвали до СЪВЕТСКА РУСИЯ. В най-големия разгар на украинския ГОЛОДОМОР, кораб под съветски флаг на пристанище БАЛЧИК, безплатно раздава на пролетариата - освен параходен хляб и манджа - чували зърно за посев.

В потръгналите руски телевизионни дебати, които тук се прокрадват с банални програми, голяма част от поканеното на шоуто общество твърди, че за всичко това са виновни ... американците, и тяхната финансова депресия от онова време. Преодоляна в определена степен, благодарение на главозамайващите за онези времена технологични поръчки за комплексни предприятия в енерго- и металодобива. Едва ли имат пред вид Камбоджа, където едно поръчково “народноосвободително” движение пороби и изкла собствения си народ, (Интелигенцията – първом – молим!), само и само да достави на световната борса на ориз – търсенето през онези години е безумно – огромни примитивно отгледани количества ориз? Факт, подлежащ на най-задълбочено изследване, а такова не може да няма. Само че – кой дава достъп. По-добре - маризчийско филмче. И, една водка за кахър.

УМЕЛО УПРАВЛЯВАНИЯТ ВСЕНАЦИОНАЛЕН ГЛАД, е инструмент не само на Сталиновата епоха. Където ниският жизнен стандарт се величае до Бога, (Осемнадесет семейства – в единствен кенеф!), а онзи, който носи мека шапка вместо ушанка – е дълбоко прогнил декласиран тип. За да си благонадежден, необходимо е да носиш кирлива ватенка, и зиме - и лете. И освен това, вечер да даваш безплатни дежурства в дежурните отряди. Всъщност, това е което ни очаква – дори под булото на ВСЕОБЩА ЕВРОПА. И, е започнало. Чрез инкриминиране на възрастови групи. Чрез тяхното умишлено лишаване от ежедневни средства за издръжка. Само че – вместо ватенка – Те Ти! - балтон втора употреба. Тук, където посредственото преобладава и се налага, няма как СЪВРЕМЕНЕННИЯТ БАЛКАНСКИ ГОЛОДОМОР да не ни докопа. Не видите ли – тръгнал е вече!

ЧЕСТВАНЕТО НА ЕДИН ТАКА ЗЛОКОБЕН ПРАЗНИК, не би могло да стане от само себе си – да остане за себе си. (Тук не е престъпната Америка!) Общественото мнение дори в РУСИЯ е прекалено разкрепостено, а мешавицата от нации – задълбочаваща се. На 2-ри Април т.г., Държавната Дума на Русия приема “ПОСТАНОВЛЕНИЕ О ГОЛОДОМОРЕ”, както твърдят някой - “по предложение на няколко генерали, и един търговец на наркотици”. (Свобода на словото – бабам!) В което постановление се отдава значимото на ефекта от премахване на дребните собственици и “получаване на армия работници за ускорена индустриализация на страната”. Чиито вечни паметници остават “ДНЕПРОГРЕС”, “КРИВОРОЖСТАЛ”, и други стратегически обекти. Днес попаднали в ръцете на слабоизвестни олигарси, едва ли без държавническото добро на Москва. В тази връзка, бившият президент на Украйна Кравчук официално заявява, че като президент на Украйна, не би могъл разпореди “разследване на глад, който се е случил в Русия.” Независимо, че неговият дядо бил разстрелян само за това, че в казармата прочел на глас писмо, описващо ГОЛОДОМОР в техния си край. Период от историята на съветската държава, който не престава да се дискутира, заради случаи на човекоядство, дори и от значително по-млади поколения.

ГОЛОДОМОР НАИСТИНА Е БИЛ ЧАСТЕН УПРАВЛЕНСКИ ИНСТРУМЕНТ за разправа с будните слоеве на населението. Великят Вожд на Мирното Човечество, Йосиф Висарионович СТАЛИ – ДЖУГАШВИЛИ, и до днес споменуван с респект и признание, системно унищожава дворянски, селски, лекарски, партийни, и какви ли не съсловия. Докаже ли се тяхната съсловна сплотеност. Сполетяващо цели народи, неотстъпно вярващи в неговата пророческа пролетарска непоклатимост.

*

В ЧЕЧНЯ, изселването и опожаряването е масово явление – с последваща депортация;
*

В КАТИНЕ е разстреляна интелектуалната военизирана прослойка на младата полска държавност;
*

В БЪЛГАРИЯ е разстреляно почти цялото НАРОДНО СЪБРАНИЕ на ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. За да се започне отново и отначало.

Затритите осем-десет милиона селяни на Украйна, съвсем не са били бедстващи. Но, са били принудени – чрез партийни похвати - да го сторят. Подир което семейно да погинат. Кооптирането на тези волни хора в колхози, затрива веднъж завинаги навиците и чалъма в хлебния зърнодобив. Дотолкова, че в средата на шестдесетте години Никита Сергеевич ХРУШЧОВ, наема за държавен менежерски екип от щатския фермер ГАРСТ, ръководен от семейство ТЕРЕШЧЕНКО. Да вкара някак нещата в ред, чрез въвеждане на абсолютно чуждото за тези земи отглеждане на царевица. Дали това е било ГЕНОЦИД? Едва ли. Не става дума за пълно унищожение на компактни нации, както в евреите в нацистка ГЕРМАНИЯ, и арменците в турската империя, както баташкото клане, което ни подкрепят да опровергаем. По-скоро налице е ПАРТАЙАВТОЦИД инспириран от перформирана идеология на далечното бъдеще, която и до днес НЕИЗВЕСТНОТО СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО си позволява да експериментира, тук и там - по един драстичен начин. (В КАТИНЕ – 10 000 лекари, учители, офицери – пленени от СССР – готови да се бият срещу ХИТЛЕР, по неизвестна заповед биват унищожени перфектно – защо – проблеми с изхранването!?!) За съжаление, подобни трагедии се помнят за дълго. И, не само от потърпевшите нации – едва ли единствени. И, реакциите следват:

*

В ТАЛИН е премахнат паметника на НЕИЗВЕСТНИЯТ ВОЙН.
*

В ЕСТОНИЯ е подведен под отговорност за геноцид над собствения си народ ветеранът от НКВД – бившият комсомолски деятел - Арнольд МЕРИ.
*

В СОФИЯ воят срещу паметника на БРАТЯТА-ОСВОБОДИТЕЛИ от време навреме се надига, за да бъде незнайно как потушен.
*

Във ВАРНА, прекрасният паметник на БРАТЯТА-ОСВОБОДИТЕЛИ пусте и линее. Позициониран на същата могила от която руският император някога наблюдава непристъпната османлийска Варна, (Дали случайно!?!) той е внушителен и непоклатим.

Дали тези паметници следва да се премахнат? Разбира се - не. Иначе, какво ще ни напомня, че онези които приехме по братски, днес си позволяват да унищожават БЪЛГАРСКОТО ПРИЧЕРНОМОРИЕ чрез инвазивно “курортно” строителство на черно.

Що се отнася до МОСКВА, няма как да не бъде обожавана. Феноменално, но факт. Тя е била, и остава, една от духовните опори на света.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...