Friday, December 19, 2008

THE SECRET CARGO 200, by Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

България над всичко
Прегледи: 135 - Коментари: 0
Секретът Карго 200

Секретът Карго 200

(C) 2008 - Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

THE SECRET CARGO 200
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

НА 18.10.2008., ПОДИР ОБЕД, военноморският кораб на САЩ “PATHFINDER”, напуска водите на Севастопол. Този “изследователски” кораб на ВМФ на САЩ, респективно НАТО, е в украински води със съвсем деликатна мисия . Да участва в съвместен украино-американски “културно-исторически проект”, за издирване на тленните останки на потопения, по време на Втората Световна Война, около нос Аюр-Даг и морски фар Ай-Тодор, плаващ кораб-болница “АРМЕНИЯ”. Това е второ песещение на кораба подир 04.09.2008..

ПО СЛУЧАЙ ВОЙНАТА В ГРУЗИЯ, любопитството на гражданите на Севастопол - предимно руски военнослужещи и техни родственици - бе огромно, а протестите съвсем гръмки. Същото вече се бе случило на 01.09.2008., когато корабът от Бреговата Охрана на САЩ “ДАЛАС”, бе на кей в порта. Манифестираше се – за прогонване на неканените украински гости в пристанище на руските ВМС - “ГО ХОУМ” И “СТОП НАТО”. Моряците от кораба не си позволиха да слязат на брега. В замяна на това бяха посетени от плажно преоблечени американци от местната щатска полудипломатическа колония. Пред медиите, командирът на кораба бе конкретен: “Моят кораб се намира в същата бойна готовност, както корабите на ВМС на САЩ на бойно дежурство в Персийския Залив. Тук ни приемат като агресори, а жалките усилия на властите да убедят народа че това е визита на дружба, предизвикват само раздражението на гражданите. Съжелявам, че доведох моят кораб в Севастопол в угода на нечии политически амбиции.”

Американците не слизат на брега, но по стара традиция капитанът дава коктейл с доста музика. В отговор обсадилите кораба “горожани” на Севастопол пускат през мощна звукова апаратура - “День Победы” (С главна буква!), и Вставай, Вставай, Страна Огромная”. Но, всичко това за “ДАЛАС”.

С “ПАТФАЙНДЕР”, както се види, подобен проблем няма. Това е кораб за тихи операции. Неговата задача е прослушване и контролиране на подводни комуникационни кабели. Корабът за стратегическо разузнаване се швартова за по-сигурно между украински бойни кораби в забранената зона “Куринной стенке” на Северния мол. През нощта, два товарни КАМАЗА натоварват от кораба т.н. CARGO 200” - телата на украинските военни наемници загинали за свободата на нефтения бизнеса с Грузия.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...