Friday, October 17, 2008

Прегледи: 112 - Коментари: 0
Още един българин - националист...

Още един българин - националист...

Българин в Космоса



Българин даде $200 000, за да лети в Космоса.
Българинът Шефкет Чападжиев плати 200 000 долара, за да лети в Космоса след края на 2009 година.
Това съобщава вестник "24 часа".


Преди няколко дни Чападжиев е превел парите на компанията "Върджин галактик" в Лондон, която организира космическите екскурзии. В цената са включени около 2 часа и половина полет и двудневна предварителна подготовка. Българският емигрант е записан под номер 182 в списъка и заради това ще получи статут "пионер".
"Исках да съм сред първите 100 туристи, но от компанията ми казаха, че местата вече са продадени", заяви Чападжиев от Чикаго. Той ще остане в безтегловност около 4 минути, след като космическият кораб достигне около 110 км височина.
69-годишният Шефкет Чападжиев, известен като Чапа, е роден в Мадан. През 1963 година преминава нелегално българо-гръцката граница, а година по-късно се озовава в САЩ само със 75 цента в джоба. През 1979 година купува първата си фабрика, а през годините в печатниците му се печатат "Тайм" и "Нюзуик".

През 1993 година продава бизнеса си и оттогава управлява спечеленото през 45-годишния си емигрантски живот.

Забележка: Отначало смятахме да сложим информацията в категорията на кратките новини, но ни се стори недостатъчно. Нашата идея е, че се лъжат тези, които мислят, че щастието е в парите. Не - то е в начина на харченето им.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...