Friday, October 17, 2008

Прегледи: 144 - Коментари: 1
Русия - Грузия

Русия - Грузия

© 2008 – Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

РУСИЯ – ГРУЗИЯ – FOR EVER

от

Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ


ИМА ЕДИН ПЪТНИК съм Международния трибунал в Хага, и това във всеки един случай не е генерал Радко МЛАДИЧ. Става дума за грузинският президент Михаил СААКАШВИЛИ, който би могъл да е правнук Генералисимусу СТАЛИНУ – ама не е. Луднал по щатска цивилизация, (Не за всяка уста лъжица!), той не се посвени да хвърли една добре обучена армия, върху остатъчен шепа-народ разполагащ с три линейки. Южна Осетия; където – да не забравим – корени протобългарското; е подобна на Чечня и Афганистан. (Чуждото не искат – своето не дават!) До неотдавна, под покрова на РСФСР, осетинците успяха значително да дръпнат напред. Днес всичко това е разрушено от светкавична война, в която победител е вечният защитник на Евразия - Матушка Рус. Дали от имперски интереси, дали от колониални сметки, онова за което Россия си позволява до воюва – определено е в интерес на всякаквите гнетени. Така или иначе, Южноосетинците си бяха угнетени. Техният брой намаляваше. Грузия провеждаше планова политика на пълзяща асимилация, чрез строеж на вилни селища от затворен тип. (Войната не ги докосна!) В замяна на това Цхинвали и Гори бяха поразени.

Цхинвали бе изпепелен до основи. На укрилите се по мазетата бременни, майки с деца и старци, бе разказана играта. Грузия разруши прилежаща водна каскада – и ги поиздави. Регистрирани са целеви разстрели на младежи, извеждане в неизвестна посока на тълпи млади жени. Танков отстрел на бягаши на север семейни леки коли, а подир това заливане с бензин – и унищожаването им.

О, неразумний! Поради что се захващаш с Москва?!?

Що се отнася до къдрокосата дама от Държавния Департмент на САЩ, нейното интервю по ТВ-Квебек бе филтрирано тъй, както никога не се е случвало с представител на Държавния Департамент, но както това става единствено в Канада.


СЪБИТИЯТА:

*

07.08.2008 – Час 00.00 - Ултиматум на Михаил СААКАШВИЛИ до Цхинвали;
*

08.08.2008 – Час 00:10 – М.вр. – Грузински артобстрел на Цхинвали;
*

08.08.2008 – Час 15:30 – М.вр. – Предупреждение на Дм. МЕДВЕДЕВ;
*

09.08.2008 – Час 04:55 – М.вр. – Россия официално открива огън;
*

11.08.2008 – Час 00:10 – М.вр. – Окупиран Гори;
*

12.08.2008 – Час 00:10 – М.вр. – Прекратяване на военните действия.


ЕДВА ПРИКЛЮЧИЛИ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ, от Лондон в далечно Цхинвали; зарязал ръководството на фестивала за филхармоничен класицизъм BBC-PROMS; в Осетия прелита най-знаменитият осетинец на земята – диригентът Маестро Валерий ГЕРГИЕВ. (!?!) Тук той пресреща филхармоничния оркестър на Мариинския Театър, за да изнесе на площада на опожарения и вонящ на недоизгорели трупове Цхинвали, концерт с произведения на Чайковски и Шостакович. Подчертавайки за лишен път, че с Руския Фундаментализъм - шега не бива. После, отлетя обратно заедно с Мариинският оркестър – за Единбург. Този 55 годишен интелектуалец, бе донесъл товар пари за постройка на нов културен център в Цхинвали.

ЦХИНВАЛИ, изключително неукрепен безгрижен посттоталитарен град, бе нападнат от 15 000 щика грузинска войска, (4 500 души джандармерия!), екипирани по последни натовски стандарти, подкрепени от танкове, ВВС и ракетни миномети. Градът, отбраняван от 588 руски миротворци и около 2 000 опълченци, лишен от артилерия и танкове, се съпротивлява четири дни превърнат във вонящи руини. Россия се намесва с 12 000 щика и 100 танка Т-72. Опустелите навреме грузински села, (Никози, Авневи, Двени, Оркет и др.!), са опазени опразнени, но неунищожени. Жителите им своевременно са се изтеглили в района на Тбилиси. Тук са влагани огромни средства за тяхното осъвременяване по най-високи стандарти. Очевидно, за да бъдат предлагани на чужденци. Тук въздухът е кристален, а водите са изворно чисти.


КАНАР-АНШЕНЕ: “... американски съветници настройваха прицелите на катюшите ГРАД.” - Клод Анжели


БАСТИОН: “ ... грузинците целенасочено се целеха в журналистите” - Генадий Дзюба


TV“RUSSIA TODAY” “След заснемане и изпращане на материал, бяхме подложени на разпит и пребити от грузински органи в хотела в Тбилиси.” -

Член на Екипа


КОНФЛИКТЪТ изправя пред изпитание върховата правораздавателна система на Россия. Бива създадена Следствена Комисия за Южна Осетия под ръководството на Александър БАСТИРКИН.


*

Върви разследване на “ГЕНОЦИД”.
*

Заведено е углавно дeло за “умишлено убийство на руски военнослужещ”,
*

Заведено е углавно дeло за “убийство на две и повече лица по общоопасен метод”.
*

Очаква се привличане на чуждестранни лица към углавна отговорност, поради престъпления срещу интересите на Руската Федерация. (Сваленият “грузински” пилот не говори нито руски, нито грузински!)

Юрий ЧАЙКА, генерален прокурор на РФ, аташира специална бригада за правна помощ на всички онези лица, които желаят да се жалват пред Стразбург и Хага. Следствения екип надхвърля 200 следователи. Прилагат се най-съвременни методи за доказателствена документация. На страниците на “РОСИЙСКАЯ ГАЗЕТА” Михаил Сергеевич ГОРБАЧОВ излезе от сянка, и осъди недвусмислено Грузия.


THE INDEPENDENT: “В последно време Саакашвили изглежда на човек отхапал повече – отколкото би могъл да погълне.”


THE FINANCIAL TIME: “Този конфликт започна не Россия, той не е обусловен от избор, който е направила Россия.”


THE GUARDIAN: “... пропастта между НАТО, от една страна, и Грузия и Украйна – от друга, само ще се разшири.


НАШАТА ПРЕСА? Нашите медии? О, те осветиха събитията съвсем бегло - чак повече от съмнително.

Сякаш в жилите ни не тече кръв подобна на тази на Осетинците.

Сякаш всичко това не се случва с нация на изчезване, (Подобно на нашенската!), на отсрещният бряг на Черно Море.

Сякаш ИИЗ на Грузия и България не се стиковат.

Дали настоящето наше членство в НАТО, не би могло да ни коства поредна окупация? (Да си кажем правичката – мнозина я очакват!)

A–Propo!

Навярно си спомняте, как преди Княз Александър БАТЕМБЕРГ да се заеме с Мати Болгария, Великите Сили опитваха да ни наложат за държавен глава - някакъв опиянчен грузински княз?

По дяволите!

Дали не ни подготвят този номер отново!?!

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...