Friday, October 24, 2008

IN THE NAME OF THE GLOBALIZM, by Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

България над всичко
Прегледи: 120 - Коментари: 3
В името на глобализма

В името на глобализма

(C) 2008 - Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

В ИМЕТО НА ГЛОБАЛИЗМА

от

Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

НЯМА КАК случайният читателя да не си припомни крещящия случай от последните дни на фиктивно разпадналия се СССР. Когато бригади подбрани ученици са изпращани “на младежки бригади”, за да разработват нелегални маково-конопени полета. В името на просперитета на “целокупното мирно човечество и международната работническа солидарност” (“Неделя”-1986.!) Така стояха по онова време нещата. Подир това дойде завръщането от Афганистан. Разгеле, у нас подобно нещо изобщо не би могло да се случи. Освен ... Освен онези няколко нещастни девойчета от СПТУТ в град Варна, набутали безотговорно изоставената бъчва с ацетоново лепило, (По онова време много вървеше!), в плодкомбината на някакво забутано село, докато учителката била по конушмак. После – в болницата за дезинтоксикация! Подобен ще да е и случаят, с разкритията за

НЕЗАКОННИ ТУХЛАРНИ в окръг Хонтон, провинция Шансъ, КНР /Китайска народна република/. Където има-няма хилядо деца в най-крехка ученическа възраст, са били принудени да работят, като роби. И това, в един на пръв поглед изцяло глобализиращ се Китай. Не, не може да не е сияело на хоризонта на скапаните примитивни тухларни, бляскавото бъдеще на социал-капитализма в Китай. Чрез който шепа хитреци се превръщат в супербогаташи, драснали надалеч по света. За да не се завърнат никога. Докато останалият народ активно духа супата на ежедневната робия, подпомагайки си с пръчици от бамбук. (Съвсем здравословно!) С други думи, властите умишлено са си затваряли очите. Отчитайки върхови народно-стопански постижения по стълбата нагоре – която винаги води надолу. Тази неотдавнашна новина се превърна в потвърден официоз. Обиколил забързано света и още по-прибързано загаснал. (Дипломацията знае своето!) Глобалният свят бе шокиран, но сви безпомощно рамене. Едва ли самите китайци. Те прекалено добре познават цената на настоящия подозрително интензифициран технологически възход. Превърнал селските партийни секретари във феодални работодатели. Засипал света с отпадна пластмаса и изтощени батерийки за фенерчета. За сметка на природните ресурси на богатата китайска земя. Уклончиво-социален. Потънал в мимикрия социално-политически компромис. Базиран на Маркс по волята на Мао. Интерпретиран като на шега от Милтън Фридмъновци и Компания.

БЕ ПОТВЪРДЕНО, че височайши служители на комунистическата администрация – президентът Ху и премиерът Вен, не са знаели що става по места. Въпреки че в съвременния дигитализиран свят всеки е навсякъде – макар не завинаги. Задължително за онези, в чиито ръце блестят ръчоците на трансглобализма. Успял фиктивно безболезнено (Нима!?!) да озапти, една подир друга, до зъби въоръжените някога “социалистически” държави. Методите са изпитани, изпипани, и доизпипвани. Един от тях е – нелегалната експлоатация на всякакъв дискриминиран труд. Вдигане на оборотите до пълно личностно затъпяване. Заплащане – по преценка. Дали китайските висши ръководители са знаели, що е тухларна? Дали са подозирали, доколко технологиите официализират неграмотността? Дали не съществува Китайски кодекс на труда и прочее съвременно Законодателство? Не може да не са наясно. В едва ли не последната тоталитарна държава-миксинг, (Лъсната до блясък – кой не би се възхитил!), управляющите така умело въртят фурнаджийските лопати, че мишките продължават да ловят котките. Доколкото не са измрели от недоимък. Местните власти? Но, какво са местните власти в една прекалено йерархизирана държава? Доказаната устна договореност между съответните собственици на тухларни и местните партийни величия е дала търсения резултат. (Някои от освободените деца дотолкова били освирепели - от глад и неквалифициран труд, че са забравили ... да говорят. Дали между тях е нямало чужденци?) Да си припомняме ли романите на Карл Май за Китай?

ВМЕСТО ДА БЪДАТ НАЕТИ ПО ДОГОВОР, работниците просто са били са отвличани. Подир това принуждавани да работят пряко сили. До пълно затъпяване. Бригади биологични машини за ТФР, на прехода към 21-ви век. На следствените органи е разрешено и се хващат на работа. (Ах, тези журналисти – къде ли не си тикат гагата!) Допълнително биват изнесени данни и за други подобни тухларни. Където лица на възраст между десет, (Напред – науката е слънце!), и осемдесет години (Грижа за пенсионера!) биват подлагани на “превъзпитателни” репресии - при прекалено скромен хранителен режим и почти никакви битови условия. И, що да сторят хората. За залък робуват. (Дали не е своеобразна мобилизация!?!) Подобно на нашите, пределно зле заплатени, строителни работници. Които като круши падат, от необезопасените строежи на щурнала да строи хотели България. Духне ли вятър нависоко. Не, не падат от глад хората. Нито от отчаяние. А, защото контролните органи струват стотина лева под маса - на ръка.

В Китай, като умно крачеща в крак с глобализма азиатска страна, с подобна дейност се занимават специализирани търговци на хора. (От векове!) В наше време и фирми. (Хонг-Конг и Макао!)

В България с подобна дейност се занимава неформалната каста от пишман-посредници. Със слаб хабер от високи строителни технологии, но с огромен опит в мамене в гюндюлюка. Па го правят масово - и безпощадно. Какво договорно начало!?! От где накъде порцион!?! Какви работни дрехи, обувки и предпазни каски – всеки за своя сметка да си купи! Инструментариум – също! (Магазините са пълни!) Разбира се, че става дума най-напред за малцинствата - най-напред. Що не се усеща где го водят и подвеждат. Но, и не само малцинствата. Българите вървим от болшинство - към малцинство. Не преставам да се питам, като как под турско българинът е бил баш-патриот, с многолюдна челяд. (Моят прадядо Хаджи Поп Костадин имал дванадесет сина!) Докато подир многократни освобождения, да оставиш поколение се превръща в непоносим лукс?

ПРОВИНЦИАЛЕН КИТАЙ практикува този вид нелегална робия, горе-долу десетина години. (Така се предполага!) Дали робията е прекратена? Разбира се. За да бъде законспирирана още по-дълбоко.

В Китай, дажбите с храна по подобни тухларни са проблем на спекула от страна на собственика - най-често председателят на някое местно Текезесе. /За по-младите - Трудово кооперативно земеделско стопанство, в което всичко е общо. Освен кражбата. А понякога и тя./

У нас, социалното застраховане е проблем на спекула на апарата. Да не говорим за мизерното пенсиониране, което дори при цените на живковизма, за нищо нямаше да стига. Безработицата е значителна, независимо от уверенията на министър под шоколадов масаж.

В тухларните на Китай, все пак е имало обща кухня.

В Република България, демократична колкото си иска и либерална колкото й посочат, за столови условия по грандиозните безсмислени хотелски строежи не може и да се помисли. Докато детският труд изобщо не е игнориран. Независимо от всевъзможните програми за защита настоящето, и “бъдещето” на децата. (На училище със семки за закуска!) По строежите работят безброй деца под 16 годишна възраст. Как ли е по нашенските селски тухларни, докато високоуважаемият господин Министър на образованието, просветата и още кой знае какво, публично опъва подарена хаванска пура!?!

Но... Никакво “но”! Защото, мила Европа, ние предпочитаме да бъдеш Майка – никога Баща. Независимо, какво предпочиташ.

СВЕТЪТ бързо забрави, за издевателствата в тухларните на Шансъ. Не зная, какво би направила ЕО, ако реши пристално да изследва наемането на детски труд в България. Но, и да дойдат наблюдатели – какво значение. Светът умее да свива рамене.




Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Сириус А Дата: 2008-07-07 06:55:19
Авторът е вероятно компетентен, но преднамерен.
Точно в Китай детският труд е забранен, а всеки нарушител отива директно в затвора с тежка присъда.
Истинската експлоатация на детски труд, включително педофилия има на Запад, а ние сме в момента на "Запад". Защо преди 10 ноември в България никой непълнолетен не работеше.
Най-сериозно е положението в "демократичните" държави в Азия и Африка. Това са те "благинките" на капитализма.

2. Потребител: До Сириус-А Дата: 2008-07-10 08:40:53
Да не си живковист!?!

3. Потребител: Карина Дата: 2008-07-14 17:55:38
Поздравявам автора за статията.
В България в момента има експлоатация на детски труд.
Защо има Закон за закрила на детето, Агенция за детето с ръководителка Ширин Местан, но нищо не се прави по въпроса?
А в Китай и Индия има най-много починали непълнолетни и даже малолетни по време на работа.

Снимки Владимир Димитров МайстораМадарски конник - канас Тервел Реклама Динко Костадинов
Продавам две къщи по 55 000 Евро с изглед към морето.
Бяла, Варненска област.
Снимки: 1 2 3 4
Тел. 0889/947229

Д-р Ивайло Бояджиев
Личен лекар, Варна
Кабинети: Градска болница, Младост
Тел. 0899/999924

Място за вашата реклама
Най-четени статии1. Смешната Атака [1] (3565)
2. Явлението Тодор Живков [1] (1705)
3. "Черни сили" в БСП искат оставка на кмета [1] (1505)
4. Отровата БСП [2] (1348)
5. Варненската АТАКА се предаде на ДПС [1] (1337)
Най-коментирани статии1. Българите в Чикаго псуваха американския химн [5] (546)
2. Българската икономика пред колапс [5] (532)
3. Откриват Летния с фестивал на /не/български култури [5] (240)
4. Защо не отидох на бизнес-закуска на E.ON [4] (253)
5. Русия е невинна, но не Грузия е най-виновна [4] (842)
Последните пет статии1. Резултати от групите на УЕФА [0] (85)
2. Резултати в CHAMPIONS LEAGUE [0] (116)
3. КОНТЕКСТЪТ НА СТАРИТЕ ДУХОВНИ ВРЪЗКИ [0] (120)
4. Шоу на Марешки в Комисията по здравеопазване [1] (158)
5. Наградиха Кметове за 1 ден [0] (145)
Последните пет новини1. Спорт [0] (882)
2. Футболни новини [0] (875)
3. Наука [0] (693)
4. Варна, България [1] (524)
5. Свят [0] (291)
Предстоящи събития
24.10.2008 - 26.10.2008

24 октомври [0] (58)
Навигация

* Начало
* Категории:
* Варна
* България
* Новини
* Свят
* Спорт
* Култура
* Аз тийнейджър
* Икономика
* Контакти

Символи Аспарухов мост
Европа на отечествата :: Жан-Мари льо Пен
Анкета В коя група на Общински съвет-Варна има 1 жиголо и 1 контрабандист?1) Атака 77

2) БСП 9

3) ГЕРБ 7

4) ДПС 24

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...