Friday, October 24, 2008

GEOGE HAIDER - THE NATIONALIST - FINITO, by Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

(c) 2008 Bogomil K AVRAMOV-HEMY
ЙОРГ ХАЙДЕР - НАЦИОНАЛИСТЪТ - ФИНИТО
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ


ПРЕКАЛЕНО НАПОРИСТИТЕ – рано си отиват. Така стана,и с губернатора на австрийската провинция Каринтия, Йорг ХАЙДЕР, популярен водач на "ултрадесните" /б.ред. - кавички м./ политически кръгове на Република АВСТРИЯ. Йорг ХАЙДЕР загина при неизяснени обстоятелства в автомобилна катастрофа днес, на 11.10.2008., недалеч от Клагенфурт. Където през май 1945., руски, чешки, полски и български войски стиковаха, с англо-американските дивизии на еднакво злополучния генерал Джордж С. ПАТЪН.

ЙОРГ ХАЙДЕР (58.!) бърза, да ознаменува деветдесет годишния рожден ден на своята престаряла майка. Губернаторът не се справя с управлението на своя служебен автомобил, оказал се не така надежден, при неколкократно баламуркане извън пътя. Неговото прес-аташе, Д-р Стефан ПЕЦНЕР, нарече случилото се “краят на света”. С това се съгласиха многобройните негови последователи. Приключва цяла ера в историята на национализма в Република АВСТРИЯ, ЕВРОПА и СВЕТА. Дали ще започне друга? Няма как да не започне. През вековете - и до днес - се помни османската обсада на безпечна Виена. Има такива кръгове ...

Йорг ХАЙДЕР бе доказано ефективен национал-политик. През 2000 година, неговата “ПАРТИЯ НА СВОБОДАТА”, влезе в коалиция с правителствените сили, и кадърно управлява АВСТРИЯ ползотворен период от време. При последните избори, основаната от него през 2005 г политическа партия “СЪЮЗ ЗА БЪДЕЩЕТО НА АВСТРИЯ”, взе повече от 11 % от гласовете на
избирателите в една умно поставена страна. Това направи апетитните за власт - да се замислят. Господин Губернатора воюваше за:

а) Строго ограничаване на емиграцията - борба с безработицата;

б) Подпомагане на селското стопанство - борба с пауперизиране на селячеството;

в) Ограничаване на разширяването на Европейската Общност - да не се катурне Общоността.

Очарователното присъствие на Йорг ХАЙДЕР в управленския апарат на Република АВСТРИЯ, неговите смущаващи националистически подскоци, подразниха достатъчно високи европейски властващи кръгове, и поставиха АВСТРИЯ в определен вид изолация.

Наречен без никакво основание “Новият Хитлер” от всички онези, които искат да преместят протока Ормуз в средата на Виена – докато прехвърлят наркотици от Афганистан за Великобритания, той се бореше за интересите на един народ в сърцето на ЕДИННА ЕВРОПА.. Близки кръгове до полицията в АВСТРИЯ считат, че няма как тази страхотна катастрофа да не е атентат, макар тази версия да е непотвърдена.

Йорг ХАЙДЕР бе по своему личностно забележителен и политически убедителен, а по нечии оценки и граждански преуспяващ. /б.ред. - той бе и отличен спортист/ Непоносим за всякаквите либерали, чиято попара сърбаме понастоящем и у нас - в МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА. Хайдер оставя след себе си спомени за наличие на нация, жена и две дъщери.

Клуб “НАЦИОНАЛИСТ” - Варна, поднася своите искрени съболезнования и почитания на
всички съпричастни, на разумната европеидирана интерпретация на националистическата идея.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...