Monday, June 22, 2009

ХАОСЪТ В СЪВРЕМЕННИЯТ СВЯТ - РЕЗУЛТАТ ОТ ТРАФИКА НА НАРКОТИЦИ от Хеми ВАРНАЛИС

България над всичко
Прегледи: 176 - Коментари: 2
Хаосът в света - резултат от наркотици
Хаосът в света - резултат от наркотици
(c) 2009 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ХАОСЪТ В СЪВРЕМЕННИЯТ СВЯТ - РЕЗУЛТАТ ОТ ТРАФИКА НА НАРКОТИЦИ
от
Хеми ВАРНАЛИС

В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ РЕПУБЛИКА МЕКСИКО БЕ ПОТРЕСЕНА ОТ УЖАС. Точно преди КОЛЕДА бяха открити отсечените глави на осем редови войника, изхвърлени в пластмасови торби недалеч от шопинг-център в ЧИЛПАНЧИНКО, столица на мексикансия щат ГЕРЕРО.

ФЕВРУАРИ МЕСЕЦ други три глави на редови солдати бяха открити в кутия за лед недалеч от граничния град СЮДАТ ХУАРЕЦ.

ПРИМЕРИТЕ СА БЕЗБРОЙНИ, и очевидно великобританското "ЕКОНОМИСТ" ги спестява. В краят на краищата това е бизнес-медия. Независимо, че понятието БИЗНЕС е всеобхватно.

ФЕЛИПЕ КАЛДЕРОН, мексикански президент от 2006 г. насам, неотдавна официално декларира, какво, че ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е ИЗВЪН КОНТРОЛ. Нещо, което нашите власти лижат-мажат. Без да успеят да преглътнат, че чистосърдечно да оповестят народу, та да си се запаси с оръжия - като първа жизнена необходимост. ПРЕЗИДЕНТ КАЛДЕРОН бе изпратил петдесетхилядна армия да се бори с трафикантите на наркотици. Контролна стъпка, открила писта за междупластово насилие, при която над 10 000 народец хвана ПЪТЯ ГОСПОДЕН. В СТРАННО проспериращата РЕПУБЛИКА МЕКСИКО, при щатско давление и помощ, тръгна ГРАЖДАНСКА ВОЙНА МЕЖДУ НАРКОТРАФИКА И ВЛАСТТА. Бяха конфискувани стотици оръжия - картечници, снайпер-оръжия, гранати, ракети. Нищо не можа обаче да бъде сторено по отношение на ВЪРЛУВАЩАТА УПРАВЛЕНСКА КОРУПЦИЯ. Един отговорен прокурор, и още седем в добавък, бяха пипнати с рушвети от по половин милион долара, предназначени да информират синдикатите за дрога за движението на правителствените войски. Точно онези най-отговорни държавни служители, които отговарят за сезонния лов на трафиканти. Заедно с ПАКИСТАН, РЕПУБЛИКА МЕКСИКО се нареди в първата редица на доставчици на дрога в съвременния блуден свят.
МЕКСИКО Е СТРАНА РАЗВИВАЩА СЕ, без да се помайва. Втори по обем търговски партньор на САЩ, богата на нефтодобив, с относително стабилна демокрация с анархистични управленски отсенки. Един щатски генерал в пенсия, някога съветник на ПРЕЗИДЕНТ КЛИНТЪН по проблеми на дрогите, смело бе заявил: "НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ДА ИМАМЕ НАРКОДЪРЖАВА ЗА СЪСЕД". Въпреки, че това е повече от очевидно. При това - не само за САЩ. Да се чуди - да се мае СВЕТОВНАТА ОБЩНОСТ - що търси АМЕРИКА в АФГАНИСТАН и ИРАК, като си има такъв злокобен проблем у дома.
document.write('');

ОЩЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ т.г. новият президент на САЩ - БАРАК ОБАМА, се срещна са ПРЕЗИДЕНТА НА МЕКСИКО КАЛДЕРОН, обсъждайки специфично "ТРИ ГОДИШНО СТРАТЕГИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО" по проблема, което би струвало на САЩ не по-малко от 2 000 000 000 долара за МЕКСИКО, КОЛУМБИЯ, и други страни. Тези пари идват като добавък на вече вложените от ПРЕЗИДЕНТ КЛИНТЪН 6 000 000 000 долара - изразходвани за екипировка и обучение на полицейски и военни кадри. Пари, с които комубийският президент АЛВАРО УРИБЕ успя да унищожи хиляди хектари посевна кока. Оказа се, че това не бе достатъчно, за да бъде спрян оловния приток на КОКАИН в САЩ и по света. При намалени посевни площи - производителността се повиши.

ОСОБЕНО ОБИДНО В СЛУЧАЯ Е, че производството на дрога в страните на ЮЖНА АМЕРИКА става под лозунги подобни на онези за СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НА КОМУНИЗМА. Издигани поради просяшка немотия. На 15.09.2008 г., по време на тържества по случай ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА МЕКСИКО, в град МОРЕЛЯ, щат МИКОАКАН, бива хвърлена всред множеството тежка ръчна граната. В град ТИХУАНА, хората са така наплашени, че излизат да пазаруват нощем, и избягват ресторанти и панаири. Въпреки строгите полицейски мерки въведени от ПРЕЗИДЕНТ КАЛДЕРОН, въпреки разстрела и екстрадицията на безбройните КАПО, все по-обучени нови смени напират, идат и заместват. Което поставя въпрос над въпросите - ЗА КАКВО ОБУЧЕНИЕ Е СТАВАЛО ДУМА ПРИ "ПЛАНЪТ КЛИНТЪН"? И, за какво именно ще стане дума при новите милиарди обещани от ПРЕЗИДЕНТ ОБАМА? Кой и как контролира тяхното разходване?

В КРАЙНА СМЕТКА ще се окаже, че именно ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МЕКСИКО е цел на текущата АНТИ-ДРОГА-ГРАЖДАНСКА ВОЙНА - двойно острие испокон веков. Доста напомнящо мечтаната ВСЕМИРНА ПЕРМАНЕНТНА РЕВОЛЮЦИЯ на Лев ТРОЦКИ. При която приложение на ракетни обстрели минават във всеобща употреба, молове и ресторанти биват обхващани от пламъци, а разстрелът на обикновени нищо неподозиращи хора е все по-банално ежедневие. Така е, и в останалия свят. До неотдавна абсолютно недосегаемите МУЛТИНАЦИОНАЛНИ КОНГЛОМЕРАТИ, вече са под прицела на снайперисти. И, ако тежкият бизнес в една страна като МЕКСИКО започва да изтегля своите капитали, какво би могло да се каже за едва прогледналите за свобода, права, свободи и демокрация НОВОПОЕВРОЙЧЕНИ ЕКС-ВАРШАВСКИ ДЪРЖАВИ, където стопанският хаос е окончателен и пълен, а народът стъпихосан около комат хляб не престава да се лута?
И където значителна част от криминалните престъпления изобщо не се разследват? Всъщност, доколко и как биват регистрирани? Стандартната прецизност представяна в черната серия щатски филми - всеобща ли е? И, кое възпира нейното внедряване? В каква степен частните охранителни фирми обезпечават бизнеса с дрога? Доколко ЕВРОПЕЙСКИЯТ ФЕДЕРАЛИЗЪМ дава упование за туширане на НАСТОЯЩИЯ ВСЕЕВРОПЕЙСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ХАОС? Доколко ЩАТСКИЯТ ФЕДЕРАЛИЗЪМ е разковниче за решаване на проблемите на ЮЖНА АМЕРИКА? Как така РЕПУБЛИКА КУБА - успява като недосегаема? Как така огромни по численост, прекалено добре екипирани полицейски сили не могат да се преборят с дребни банди наркотрафиканти? Докато с ПРОТЕСТИРАЩИ БЕДСТВАЩИ ПЕНСИОНЕРИ И ЕКОЛОЗИ-НАИВНИЦИ - ГО МОГАТ? Отговорът е един - КОРУПЦИЯ - КОРУПЦИЯ - КОРУПЦИЯ ДО ДУПКА. Древна световна практика за оперативно решаване на всевъзможни незаконни проблеми.

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Доцент от Ню Йорк Дата: 2009-03-06 19:34:18
Точно Калдерон тия дни обяви, че корупцията сред американската администрация е виновник № 1 за наркотрафика. И назова конкретни градове в САЩ, полицейски управления и прозвища на американски гангстери, които са фактическите убийци на мексиканските военни и мирни граждани. Това защо го няма?
2. Потребител: "от хазарски произхо Дата: 2009-03-07 09:05:07
Няма го - защото малко плащаш!

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...