Monday, June 22, 2009

РУСКИЯТ ЧЕРНОМОРСКИ ВМФ – ПОВИШЕНА ГЛОБАЛНА ГОТОВНОСТ от Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

България над всичко
Прегледи: 185 - Коментари: 1
Руският Черноморски ВМФ
Руският Черноморски ВМФ
© 2008 – Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY
РУСКИЯТ ЧЕРНОМОРСКИ ВМФ –
ПОВИШЕНА ГЛОБАЛНА ГОТОВНОСТ
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

ОЧЕВИДНО най-напред става дума за отношенията РУСИЯ - ГРУЗИЯ - РУСИЯ. Подир една война – трагическа за местното население, дала възможност на Русия да осъзнае, че модернизацията в съвременния многопланов свят отдавна не е планова – а задължително изпреварващо надпланова, подозренията държат дълго, и естествено биват всякакви. В този случай съобщенията на руските медии (www.grani.ru) за “ПОВИШЕНА БОЙНА ГОТОВНОСТ” на Черноморския Флот на Русия са отчайващо обезпокоителни. Поради елементарния факт, че китните нашенски брегове надънени с архитектурните недомислици на серсем-извратеняци, попадат в обсега на доказано талантливата руска ракетна нападателно-отбранителна стратегия и тактика. И независимо, че казаците сами си се надсмиват над подобни несъстоятелни слухове, ние не може да не бъдем озадачени. Въпреки, че Руско-Грузинските отношения всъщност твърде слабо ни касаят.

Което не би могло да се каже за отношенията РУСИЯ - НАТО, от които имат интерес и двете страни. Далеч преди фаталния за света Чернобил, СССР - без да се пазари, обработваше южноафрикански уран за нуждите на натовската военна промишленост, и още по-точно за нуждите на САЩ. Така, че прогнозите за нова РУСКО-ГРУЗИНСКА война не по-късно от Февруари 2009 г., при което “ГРУЗИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗТРИТА ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА”, са прекалено странни. Що се отнася до състоянието на Черноморския Флот на Русия, официално към 10 000 щика, нещата са обезпокоителни. Около 50 процента от тях в близко бъдеще ще бъдат уволнени, при което държавата не се наема да им осигури полагаемото им се жилище на безценица, както това е било по време на Съветска Русия. Дали да не очакваме преждевременно пенсионираните руски войни разселени по нашенското Причерноморие? Тук рускоговорящите винаги са били в излишък, и от ден в ден стават все повече и повече, макар британците – все още - да надделяват. Бойният потенциал на флота, необновяван твърде отдавна, (При ВМС на САЩ – нещата са подобни – спомнете си жалките ламарини на “La Sall”!), според думите на адмирала в оставка Владимир КОМОЕДОВ, върви 1:23 единици спрямо присъствието на НАТО в Черно Море. В сметката влизат, разбира се, и новозакупените скъпоценни трийсетина годишни бракми за родния ВМФ. Същият “съветски” авторитет твърди, че понастоящем само турският ВМФ е пет пъти по-силен от този на РФ. Да не говорим за “неутрална” Украйна, която извън формацията НАТО не престава да лелее реванш, и едва поддържа договорните отношения с руския ВМФ в Севастопол и около него. Работата е стигнала до там, че се подозира - подир изтичане на договора с Украйна, пребазиране на Руският ВМФ в пристанища на Сирия. Където отдавна се водят тежки морско-строителни работи.

Глобализмът не си играе – той действа ...

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Капитан Петко Войвода Дата: 2008-12-28 07:11:43
Турция и Русия вече са в много добри отношения. Съществен момент е осъждането от премиера Ердоган на варварското нападение на Израел над мирни жители в Газа.
Самият Путин потвърди нееднократно през Грузинската агресия пълното съвпадение на позициите на Русия и Турция. Това не е добре за България, но е видим политически факт. Най-малкото за общи действия срещу грузинските авантюри. Тук става въпрос за взаимна защита на нефто- и газопроводи, за АЕЦ-ове и разбира се, за снижаване на напрежението между страните и взаимноизгодни икономически връзки.
Накрая - най-малкото чрез връзките си с Русия Турция рекетира политически и икономически САЩ и ЕС, който му налага все по-трудни условия за приемане.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...