Monday, June 22, 2009

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ПО МОЛДОВАНСКИ

България над всичко
Прегледи: 105 - Коментари: 0
Парламентарни избори по молдовански
Парламентарни избори по молдовански
(C) 2009 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ПО МОЛДОВАНСКИ
от
Хеми ВАРНАЛИС

НАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖНО свременна РУСИЯ искрено да е решила да скъса веднъж завинаги с деформирания комунизъм - азиатски тип, който продължава да я преследва по петите в близкия Космос чак. Това става ясно от факта, че начело на последните събития в КИШИНЕВ; където наравно с националния флаг на МОЛДАВИЯ неочаквано се развя и румънски флаг; дейно участие има някоя си НАТАЛИЯ МОРАР, съвсем млада журналистка от руското списание "НОВО ВРЕМЕ". Знае се с положителност, че тя е един от организаторите на антикомунистическия митинг - страх ни е да го изречем, но е така - който едва не капична новоизбраното правителство на МОЛДАВИЯ. Нейното име фигурира на едно от първите места в правителствен списък от 193-ма души, които молдавските власти издирват под кърво и камен, че погромът от 07.04.2009 г., ги окепази. Официалното обвинение отправено към МОРАР е: "ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА МАСОВИ БЕЗПОРЯДЪЦИ".

ИЛЯ БАРАБАНОВ, съпруг на МАДАМ НАТАЛИЯ МОРАР твърди, че тя е на свобода и на сигурно място, и че е участвала на шести - а не на седми април. Тогава, когато демонстрацията е била съвсем мирна, значи. Владимир ВОРОНИН, президент на МОЛДАВИЯ, молдованец от руски произход, набързо определи стълкновенията като опит за държавен преврат. А, като знаем, още от времената на САВОНАРОЛА, по-тежко обвинение от това по света - няма. Задържани са някъде към 120 човека, но истинските ръководители финансирали събитията, са изтървани от контрол. Приютени по различни западни легации, минали границата някак - повече се не видят. И, защото МОЛДАВИЯ до ден днешен продължава се пазари с РУМЪНИЯ за щяло и нещяло, посланикът на РУМЪНИЯ е обявен за персона нон-грата, а посланникът на МОЛДОВА вонзи братски БУКУРЕЩ с плиткото метро, е върнат в КИШИНЕВ на "консултации". Работата върви към модела на руско-грузинския конфликт, но тук нещата са къде-къде по-опасни. Зад МОЛДОВА стои РУСИЯ. Зад РУМЪНИЯ стои НАТО. МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА РУМЪНИЯ побърза да заяви, че няма нищо общо с добре платените метежи, предизвикани от прекалено откритите фалшификации на резултатите от поредните парламентарни "избори". Докарали нещата до завземане на ПАРЛАМЕНТА на 08.04.2009 г., от обезумялата протестираща от глад и обида тълпа.

ГЕОРГИ ЧОБАНОВ, главден лекар на БЪРЗА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ в КИШИНЕВ представи пред журналистите стотина пострадали човека, между които и 13 годишно момиче, но властта пропусна да го потвърди. И, заедно с опозиционните лидери се захвана да брои контролно изборните гласове. Предполага се, че текат вътрешни преговори за повторно провеждане на парламентарните избори. Както да завърши тази дребна патаклъма, няма как да не отбележим, че тя върви съвсем близо до БЪЛГАРИЯ. И, че там живеят бая-бая потомствени българи. За разлика от всички нас опазили исконен български език и обичаи през вековете.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...