Monday, June 22, 2009

ПОДИР КОСОВО - СЛЕДВА ВОЕВОДИНА от Хеми ВАРНАЛИС

България над всичко
Прегледи: 144 - Коментари: 3
Подир Косово - следва Воеводина
Подир Косово - следва Воеводина
(c) 2009 - Bogomil Ksotov AVRAMOV-HEMY
ПОДИР КОСОВО - СЛЕДВА ВОЕВОДИНА
от
Хеми ВАРНАЛИС

На снимката: Нови Сад /на бълг. - Нова Градина/

ВЪВ ВОЕВОДИНА, в центъра на която се мъдри апетитният НОВИ САД, набира скорост и се активизира УНГАРСКИЯТ СЕПАРАТИЗЪМ. Местните власти нямат нищо против. Работейки за статуса на една спорна автономия, те налагат на практика една нова федерализация на страната. При това съвсем настойчиво. Намирайки се на границата на УНГАРИЯ, ХЪРВАТИЯ и РУМЪНИЯ, тази автономна все още сръбска провинция, в краят на 2008 г. преразгледа своя национал-политически статус. Тук две трети от населението са сърби, но една трета са мешавица от унгари, словаци, русини, арменци и румънци. В тази връзка МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ратува за още по-голяма самостоятелност на тази не така голяма по площ провинция. В смисъл, да си имат представители зад граница, с право за автономно сключване на международни съглашения; за откриване на СОБСТВЕНА КАНЦЕЛАРИЯ В БРЮКСЕЛ; оценено като първа стъпка към самостоятелна държавност.

СРЪБСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА изненадващо поиска от сръбските политически власти, да отклонят тези претенции за създаване на "ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВА". Белград се отзова и оцени като антиконституционни исканията Войводина сама да се разпорежда със своето имущество и доходи, с наличието на СОБСТВЕНА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ, на АКАДЕМИЯ ЗА НАУКА И ИЗКУСТВА, за ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЛАТИНИЦА. Населението на ВОЕВОДИНА е малко над 2 000 000 човека, от които 65% сърби; 14% унгарци; 3% словаци; 2.5% хървати; 2% черногорци; 1.5% румънци; 1.5% цигани; 0.7% русини; 0.5% македонци, 0.2% украинци, и други, за които се знае съвсем малко. Преброяването през 2002. показа 69% православни; 19% католици; 3.5% протестанти, при ОФИЦИАЛНИ ЕЗИЦИ: сръбски, унгарски, словашки, румънски, русински, украински и хърватски. Мешавицата е резултатът от "интернационалната" политика на хърватския евреин Йосип Броаз ТИТО, който си е имал свои лични сметчици. Пропускайки да установи, че един прекрасен ден трансферът на руски газ и петрол предстои да мине именно през ВОЙВОДИНА.

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Чорбаджи Нено Дата: 2009-02-22 22:13:10
А след Войводина - идват Западните покрайнини. Защото няма вече Югославия. А той е сключен не със Сърбия. Така че имаме международни правни аргументи да си ги върнем.
2. Потребител: "Попара с боб и чушк Дата: 2009-02-23 09:24:55
Вижте бря хора! Сърбия по кунституция налага КИРИЛИЦАТА, докато ний клуним -ха-ха-ха да я подменим с ЛАТИНИЦА. Което частично веки е станало. Чрез таз мижъвъ кумпутуркизъция. Ей туй е то - БАЛКАНСКИ НАРОД!
3. Потребител: църна рука Дата: 2009-02-23 21:35:45
Ся ко прайм?
Къде са й войводите на Войводина?

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...