Monday, June 22, 2009

АМИ ТОГАЗ!?! от Хеми ВАРНАЛИС

България над всичко
Прегледи: 131 - Коментари: 3
Ами тогаз!?!
Ами тогаз!?!
(C) 2008 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
АМИ ТОГАЗ!?!
от
Хеми ВАРНАЛИС

ЗА ГРАЖДАНИН НА СТРАНА, където мечкадарството - един старинен занаят, е под държавна възбрана; взривяването на леки транспортни средства под прозорците на пеленачета - ненаказуемо ежедневие, а проблемите на пенсионерите - хитричко подставени под целева насмешка; изявленията на един личен мъж - столичният кмет, по отношение на ЦИГАНИ, ТУРЦИ И ПЕНСИОНЕРИ, е нищо повече от вредна самодейна непредпазливост. Доказваща, до къде са стигнали работите в МАТИ БОЛГАРИЯ. Така перфектно представена чрез зачумберената инсталация в БРЮКСЕЛ. Само че - това са думи черно на бяло - как - и кой да ги зачули?

ЗА КМЕТ НА ПОПУЛЯРЕН СТОЛИЧЕН ГРАД, поканен да представи своята страна на знаменателна президентска закуска, подобни изказвания са доста повече от политическа интимност. Те просто фиксират основната черта на БЪЛГАРСКОТО ПОЛИТИКАНСТВАЩО ПЛЕМЕ - изключителен гьонсуратлък - настане ли време да се дава отчет за несвършена работа и оцапани алтернативи.
Че почти нищо не е у ред в МАТИ БОЛГАРИЯ - не е новина от днес за утре.
Че цигани и турци преобръщат нацията с козината навън - не е новина от вчера за днес.
Но, че един кандидат за висши управленски позиции си позволява, да критикува СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА - ДАЛЕЧ ИЗВЪН НЕЯ, без никой да го пита, без никой да му е гласувал подобни права и свободи, виж - това вече е една бая-бая-бая драматична новина. Особено за международните информационни агенции. Не искаме и да знаем, какви биха били масовите национални отзиви в една недалечна демократична нашенска съседка, където нобелисти биват замеряни с яйца, обявявани и съдени като държавни врагове, само и само защото са казали истината за отминалото време на Султанието.

ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, чиито социални фондове така и не се разбра как и къде изчезнаха, те заслужават да им се натяква. Щом не са край кофите със смет - за фирмено сметосъбиране общините се плащат жежко; щом не са по кафенета и кръчми - как да го сторят; щом не са по пропагандно предплатени имиджови курорти - къде другаде биха могли да бъдат? Пенсионери бихме могли често да срещнем из залите на бюрата по труда, и агенциите за набиране на работна сила. Мнозина от тях здравословно са си у ред - и се самопредлагат да си се трудят наравно с т.н. "младеж". Чиято трудоспособност все по-често се доказва в бинго зали, злокобни дискотеки и ментешки игрални казина. На тези пенсионери работа не се предлага. На тези пенсионери и насочващо писмо да се даде - работа не дават. Макар да носят в себе си ДОБРОТО НОУ-ХАУ на една доказано креативна епоха, над тях държавните чиновници не престават да се надсмиват, при това прекалено кресливо. Съществува някаква ЦЕНТРАЛНА ВЪЗБРАНА ВЪРХУ УПРАЖНЯВАНЕ НА КВАЛИФИЦИРАН ТРУД ОТ СТРАНА НА ПЕНСИОНЕРИ, и Високоуважаемият Столичен Кмет не би могъл да не знае. Нещо, като ЧЕРВЕНИЯТ ВЯТЪР НА НЕГОВИЯТ ДЯДО - ако изобщо имал такъв.

ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО МЛАДОСТТА, наистина, тя никога няма да се завърне. Поне такава - каквато е била. Все пак стратегическият проход ХАИНБОАЗ бе построен от настоящите пенсионери. Не е известно през двадесетината години разбойно "демократическо" време, да е построено така нашироко, така капитално. С такъв учудващ вкус за БЪДЕЩЕ. В замяна на това, от информационните канали се лее сладникаво многообещаващо и никога случващо се "ЩЕ ... ЩЕ ... ЩЕ ..." Но, на практика, освен пустеещи молове вдигнати на мястото на унищожени заводи - до неотдавна работили най-вече за износ, и рискови хранителни спекулации, много друго се не види. Докато пауперизирането на населението централно управленски се пришпорва.

ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ, че ЦИГАНИТЕ НЕ СА ТОЛКОВА РАСОВО - КОЛКОТО СОЦИАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Както и това, че БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ, независимо колко джамии ще им вдигнат чужди фондации в селото, задължително се изявяват като БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛ-ПАТРИОТИ. И, не може да не се запитаме, защо именно в ЧИКАГО-ГРАД, един симпатичен за мнозина "успешен" столичен кмет, ДИСПЕРГИРАЛ СТОЛИЧНАТА СМЕТ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА НАРИЧАНА ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ, изненадващо внезапно се изявява като расист-самодеец. Побързал да задвижи собственият си пропаганден апарат за незабавно оневиняване. И - нищо чудно - креещите още от време на ФАШИСТКАТА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ профашистки групировки - да решат и утвърдят РАСИЗМА - КАТО НОВА ИДЕОЛОГИЯ НА СТРАНАТА.
Ами тогаз!?!

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Олигофрен и пожарникар Дата: 2009-02-10 01:04:36
На снимката са олигофрен и пожарникар. Като се знае, че са си лика-прилика.
2. Потребител: "Попара с боб и чушк Дата: 2009-02-12 09:22:26
Добре отхранени - надлежно пазени - готови да наяхат Народът
Български - обявявайки го за пенсионерско-турско-цигански - че и не се притесняват!
3. Потребител: доволен съм! Дата: 2009-02-22 16:16:13
О,лош генетичен матриал!...О,ти можеш да четеш! ....О,да,Ти гладния,да точно ти!
За кого ще гласуваш?
-ДПС
-ДПС+АТАКА
-ДПС+ГЕРБ
-ДПС+БСП
Мисля,че Бате Бойко за първи път каза нещо истинско,нещо което не е само празни приказки,подобно на неговата борба с престъпноста!ДА,генетичния материал е ТРАГЕДИЯ!
Но Вие,гласувайте за Бате Бойко,какво като Ви нарича "лош генетичен материал",да не е лъжа?
не,не...по-добре за Болен Сидеров

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...