Monday, June 22, 2009

ГЛАДЪТ - КАТО ПОЛИТИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ от Хеми ВАРНАЛИС

България над всичко
Прегледи: 161 - Коментари: 1
Гладът - като политическото оръжие
Гладът - като политическото оръжие
(C) 2009 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ГЛАДЪТ - КАТО ПОЛИТИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ
от
Хеми ВАРНАЛИС

НА 20.01.2009 г., украинският президент загадъчно боледуващият Виктор ЮЩЕНКО, поразен от мащабността на задачите в избирателната програма на Барак ОБАМА, отправи традиционни благопожелания по случай неговата инагурация като президент на САЩ. Разчитайки на още по-широко плодотворно сътрудничество между двете велики нации; а в САЩ от край време битуват безброй украинци; ЮЩЕНКО не пропуска да отбележи изключителния напредък в динамиката на отношенията между УКРАЙНА и САЩ. И по-специално апетитните перспективи за неговата лична власт посяти от БУКУРЕЩКАТА НАТО-СРЕЩА НА ВИСОКО РАВНИЩЕ. Когато на РЕПУБЛИКА УКРАЙНА бе най-тържествено обещана ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА НА ЛЮБОВТА - наричана понякога НАТО.

КАТО ИСТИНСКИ - а не като набеден украинец, ЮЩЕНКО не пропуска да напомни изключително драматичния украински геноцид - "ГОЛОДОМОР-1932-1933." Това едва ли е случайно. Този тежък за УКРАЙНА и РУСИЯ период от време, странно СЪВПАДА С ГОДИНИТЕ НА ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ в САЩ, докато икономическата тъмна дупка в която светът понастоящем встъпва, напомня за непреодоляна фатална икономическа цикличност. ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА РЕПУБЛИКА УКРАЙНА се опита да напомни за отговорността на президента Франклин Делано РУЗВЕЛТ за глада в УКРАЙНА, а навярно и по света.

ВСИЧКО ТОВА се случва по време, когато в спорния стратегически СЕВАСТОПОЛ, където РУСКИЯТ ВМФ ПРОДЪЛЖАВА ДА "ГОСТУВА", преминава ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА ГОЛОДОМОРА. Организирана от самата СЛУЖБА ПО БЕЗОПАСНОСТ на УКРАЙНА, тази жестоко реалистична изложба не премина без дипломатически скандал. Истината винаги е адипломатична. На един от стендовете на тази знаменателна изложба; която би било приятно да посети съседните приятелски натовски държави; са представени фотографии от времето на ВЕЛИКАТА ДЕПРЕСИЯ В САЩ. (Октомври 1935 - Ноември 1936.!) Представящи - и обвиняващи - черно на бяло ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ НА ФРАНКЛИН ДЕЛАНО РУЗВЕЛТ - като баща на ЗЛОТО. Странно, че подобно е становището, и на мнозина нашенски политически наблюдатели. Предпочели да си траят.

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Чорбаджи Нено Дата: 2009-03-11 19:43:56
Какъв украинец е Юшченко, най-чист евреин!

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...