Monday, June 22, 2009

ТЕЗИ МРЪСНИ АНАРХИСТИ от Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

България над всичко
Прегледи: 184 - Коментари: 3
Тези мръсни анархисти
Тези мръсни анархисти
(C) 2008 - Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY
ТЕЗИ МРЪСНИ АНАРХИСТИ
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

МНОГО СТРАННО, но зад безпорядъците в Гърция и Франция, очевидно наистина стоят анархистическите слоеве на необузданата младеж. (А на върха - папардаци жадни за самолична власт!) Без това да е особено опасно. За сега. Зад стените на своите университети, тези буйнали младежи остават закрилени от простотията на униформената полиция, докато цивилната вече ги очаква. Горките глупци. Предстои им казарма. Това не е така опасно до тогава, докато се случва далеч от Матушка Рус. Анархизмът корени - именно в Русия. Само че, в края на декември на отминалата 2008 г., петербургски анархисти се осмелиха, и проведоха съвсем справедлива акция срещу спекулативното увеличение на цените на обществения транспорт, доколкото той все още е обществен. Около половин стотачка младежи, маскирани като зайци, нахлуват в метрото на "Спортивная", и прескачайки през бариерите - т.е. без да плащат за билет, започват да раздават листовки на тема ПРЕДСТОЯЩОТО ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ. Скандирайки: "НЕТ ПОВЫШЕНИЮ ЦЕН!" Подпявайки под звуците на петербургски китари "А НАМ ВСЕ РАВНО" - песен от популярен забавен комунистически филм. И, тъй като анархизмът - на теория - се бори за някаква си обществена справедливост, (Резултатите показа Гражданската Война в Испания-1937.!), активистите-анархисти преминават няколко станции, агитирайки смутените граждани - не по-малко уплашени от нашенските - "да не плащат за път - докато цените не станат справедливи." На станция "ПЛОЩАД АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ", те тържествуващо напускат градското метро. Продължавайки да демонстрират по тролейбуси и автобуси, в продължение на повече от два часа. Държейки се почтително и сносно. Поради което никой не е задържан. Както, и колкото да търсим кусури на РУСИЯ, едно не може да не й се признае. Тя се опитва да бъде справедлива - към себе си и към света. Все още тотално. Все повече демократско. Листовката гласи "Плащайки за билет - Вие помагате на чиновниците още повече да крадат от Държавният Бюджет!" и "Да станем Зайци - е наш синовен дълг!" Под зайци в Русия се разбират всевъзможните безбилетници по всички видове транспорт. От 01.01.2009 г., узаконено се увеличава цената на билета по всички видове транспорт, а това е особено обезпокояващо за всички ония, които все още не са се превърнали в предприемачи.

КАТО ГЛЕДАМ - как стоят нещата с градския транспорт във ВАРНА-ГРАД, няма как да не изпадна в успоредно умиление. Автобусите до един са скапани. До един - само с номера - рядко с маршрутни надписи. До един са втора ръка покупка. До един са без отопление - или вмирисани на изгорели газове. До един са с пишман-шофьори. До един са с неоповестени шофьори в специалните за целта плакети. До един гонят скорост над петдесетака - преди шофьорите да са опознали както трябва новата светофарна подредба на града. Опитите да бъдат наложени двупалубни автобуси - е високо рисков. Онзи на когото се вози един Ваш познат - явно бе управляван от автомобилен състезател. Иначе - говорят за някогашно удобство по западен образец. Някога. Преди двадесетина години. Тяхното окончателно рухване по пътищата - дано безобидно - понасят варненските нашенски съграждани, срещу минималната сума от Левче-Билетче.

Кой като нас!
Фирмата - израелска.
Управителят - арменец.
Шофьорите - турци.
Пътниците - шашнати пенсионери ...

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: CHANGE OF MIND Дата: 2009-01-02 18:37:11
Да не говорим - каква пара смъкват транспортните фирми от безумните реклами обсипващи корпусите на техните автобуси. Разположени по такъв начин, че на пътниците нищо не им остава освен да затворят очи - нищо не виждат през прозорците.
2. Потребител: CHANGE OF MIND Дата: 2009-01-02 18:39:20
Да не говорим - каква пара смъкват транспортните фирми от безумните реклами обсипващи корпусите на техните автобуси. Разположени по такъв начин, че на пътниците нищо не им остава освен да затворят очи - нищо не виждат през прозорците.
3. Потребител: Наблюдател Дата: 2009-01-03 01:19:34
Ами наистина какво ще стане ако цял автобус не си купи билети? Просто шофьорът ще спре... и пак ще тръгне.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...