Monday, June 22, 2009

КРИЗА E от Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

България над всичко
Прегледи: 194 - Коментари: 0
Криза е
Криза е
(c) 2009-Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY
КРИЗА E
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

КАЗВАТ, предстои частна експедиция до ЛУНАТА. Няма как да не е успешна. Плащаш 100 000 000 долара - за да отидеш - да се поразходиш - да си понагледаш имота - и да се завърнеш. За отиването - сигурно ще стане. Завръщането - едва ли е гарантирано. Някога имаше случай с експедиция на една особено претенциозна нация, да влезе в орбита около нощното светило, па си се завърне. Разгеле - това стана. Бе време, когато цифровите технологии едва бяха пръкнали. Аналогът на "ПРАВЕЦ-81" - не успя да свърши работа. Това отдавна е история. Записани за ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ЛУНАТА И ОБРАТНО (Не по Жул Верн!), има предостатъчно. Предплатили тоже. Купувачи на лунна земя също - побързайте! - цената й се вдига. Познавам един подобен собственик. Медицинско лице, где вдигаше пара, как дойде ли демокрацията - върнат ли чифлика на дядо му - като нищо чифчия ще стане. Нищо подобно! Продаде си декарите в ДОБРУДЖА на безценица. Па си купи парче земя на ЛУНАТА. Има си красив сертификат. Копието му - цветно и очарователно - виси на стената на просняшката мансарда, която обитава. Той е поколение на високи технологии. И, не може да не обитава нависоко. Защо живее все още на своят си студентски таван ли?
Криза е ...

КАЗВАТ, за пътешествие до ЛУНАТА И ОБРАТНО, скафандрите задължително ще бъдат РУСКИ. Не казвам съветски, макар да коренят в онова "тугивъ", в което светът погледнат през кривия макарон на пропагандата ни се струваше повече от печеливш. А пък той излезе ръждив еднорък-бандит втора употреба, в игрално казино нахално тъпносано срещу езиково училище. Всъщност, игралните казина по големи и малки градове, не станаха ли прекалено много? За сметка на читалищата и библиотеките - естествено. Какво е фактическото натоварване на глава от населението с игрални удоволствия - без да броим компютърните смъркове. Едва ли някой ще се наеме да ни каже. Така изненадващо бързо никнат те. А, какво е натоварването с клетъчни транслационни линии? Цивилизацията задължително е конфликт между обществени интереси и търгашески морал. Понастоящем, и двете така добре са се самохъшладисали за сметка на Обществото, че просто няма накъде. Какво ще изродят - друг въпрос. Дано да не е масово насилие.
Криза е ...

КАЗВАТ, цените на пътешествие в КОСМОСА, във възможно най-близка орбита от ден в ден падат. И, още ще падат, щото РОССИЯ, която всички ние си позволяваме безпрестанно да навикваме, не престава да подобрява качеството и цената на произвежданите от нея СКАФАНДРИ ЗА АСТРОНАВТИ. Оказва се, че именно те са най-подходящи за ... Хм! ... цивилен космически туризъм. Началото на гражданския космическият туризъм, някога постави един съвсем смел американски бизнесмен. Денис ТИТО, смело влезе в СОЮЗ ТМ-32 доверявайки се на съветската школа космонавти Талгат МУСАБАЕВ и Юрий БАТУРИН. За това удоволствие - не без лечебна цел - ТИТО брои суха пара 20 000 000 долара. Подир това цените изведнъж започнаха да падат. Падат и понастоящем. Доказвайки безспорните качества на руското космическо оборудване. Е, понякога любителите-астронавти пристигат с ШАТЪЛ, но това е въпрос за програмен вкус, и лични възможности срещу осезателен лукс. През октомври 2005г., десет дни на космическа орбита изкара болнавият Грегори ОЛСЕН. Първоначално, по здравословни причини той не бе допуснат, но щом застрахователите кандисаха - работата стана. Човекът се завърна жив-здрав, и забележете - още по-здрав. От това време този бизнес още повече си се разшири. Насам-натам пътуваха мъже и жени, един от друг по-впечатлени. Цените за полет започнаха да падат. Дори настоящата финансова криза, по същество енергийно-политическа, пипнала за гушата света, не би могла да ги спре. Какво от това, че милиони бездомстват, гладуват и измират.
Криза е ...

КАЗВАТ, брокер на подобни туристически пътешествия е американската "SPACE ADVENTURES". Тези дни тя чества успешна десетгодишна дейност. Пазара на акции се проваля, огромни финансови корпорации рухват, но нейните акции летят по небосклона на стабилността. Компанията преуспява, и вече предлага пътешествия за семейни или поне за двойки. Към 2011 това ще да стане. Корабът за чифтонаси любители на безтегловността, ще бъде управляван от руски космонавт. Със совалката - става скъпо и е - повярвайте - доста е секретно. Да се чуди човек на тези руснаци - не знаят от кого стратегическите си тайни да пазят.
Криза е ...

КАЗВАТ, работата върви в насока "SPACE ADVENTURES" да наема места и - за държавните ведомства на САЩ. Криза е, и цените варират. Предстоящото пътуване в КОСМОСА на Ричард ГАРИОТ ще струва едва 35 000 000 долара. И за сега минава за частно. Той ще стане втора генерация астронавт, макар много-много да не му се напуска земната повърхност. Неговият баща Оуен ГАРИОТ, космонавт известен със своя престой на СКАЙЛАБ и ШАТЪЛ, е духовният двигател на това пътешествие. Като собственик на фирма за компютърни игри, Ричард ще се опита да изиграе няколко космо-земни гейма със запалянковците от планетата все още наричана ЗЕМЯ.
Криза е - рекламата преди всичко. И най-вече ...

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...