Monday, June 22, 2009

(C) Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY НЕПОХВАТНО ПРАВОСЪДИЕ - МЕСТНА САМООТБРАНА от Хеми ВАРНАЛИС

България над всичко
Прегледи: 204 - Коментари: 5
Непохватно правосъдие - местна самоотбрана
Непохватно правосъдие - местна самоотбрана
(C) Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
НЕПОХВАТНО ПРАВОСЪДИЕ - МЕСТНА САМООТБРАНА
от
Хеми ВАРНАЛИС

МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА РУСИЯ, пристъпва към учредяване и легализиране на някогашните "ДОБРОВОЛНИ ОТРЯДИ". Които по някое време, и в МАТИ БОЛГАРИЯ си ги имаше. Ама, да са свършили нещо - не остава видно и до днес. Само че щом се е стигнало до там, МВР да се опира на помощта на параполицейски сили; доколко доброволни - доколко многоволни; работната не е на хаир. Нито при казаците. Още по-малко при нас.

ФОРМУЛАТА НА ГЕНЕРАЛ ОВЧИННИКОВ, комуто е поверена тяхната спешна структуризация гласи: "ФОРМИРОВАНИЯ НА ОБЩЕСТВЕНА САМОДЕЙНОСТ ПО ЛОКАЛЕН ПРИНЦИП ЗА РЕШАВАНЕ НА ЗАДАЧИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПО МЕСТОЖИТЕЛСТВО, ПО МЕСТОПРЕБИВАВАНЕ ИЛИ ПО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ". При това, предполага се да бъдат добре въоръжени. За модел се взема ефективното доброволно дежурство на гражданите по време на ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АКТОВЕ В МОСКВА - 1999. В началото на април предстои, да бъде приет от ДЪРЖАВНАТА ДУМА НА РУСИЯ съответен законопроект под надслов: "ЗА УЧАСТИЕТО НА ГРАЖДАНИ В ОХРАНАТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД". Със същия законопроект се предлага да бъде възстановено още едно параполицейско формирование - т.н "ДРУЖИННИЦИ", а това навежда не само на размисъл, но и на спомени.

ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА подобни формирования в ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ на ЦАР СИМЕОН ВТОРИ КОБУРГ-ГОТА имаше не едно и две. Най-върли бяха обаче т.н. "БРАННИЦИ", чийто флигорни от време навреме вият черно-бяло от екрана на СКАТ-АТАКА. Развятите байраци със златошито "Б" бележат "БРАННИК" - не "БЪЛГАРИЯ", както мнозина биха могли да си мислят. Бяха премерено подбрани синковци-умници - все още учащи, от зараждащата се средна полупролетарска класа. На които бяха раздадени кремави фашистки униформи, кожени портупеи, и малки бойни ножчета в калъвки. Формирани в десятки, а десятките в стотни, по модел на стародавната антична българска армия. На СТОТНИЦИТЕ бяха раздени пистолети 6/35 мм., с които се учеха да стрелят в строителните кухини на зарязаното от строеж поради войната сегашно училище "Свети Свети КИРИЛ и МЕТОДИЙ". Външният им фасон бе - едно към едно - като на немската ХИТЛЕРЮГЕНД. Не зная, какво са пазили и опазили през този период, ама тъпана го биеха съвсем бойко. Подир 20,00 часа настъпваше вечерен час. Всеки бе длъжен, при пълно затъмнение на прозорци и врати, да си кюта кротко у дома - без да слуша т.н. ЧЕРНИ СТАНЦИИ. За качественото затъмнение на домовете, стриктно следяха отряди на "ПВО" и полицията. В махалата около "СТОЙНОВ ХАН" имаше поне една подобна личност. Нейната бран се състоеше в надупчване невинните гръбнаци на малчугани - точно по обед - под най-жежкото слънце, с камата носеща инициали "Б", защото са се мотали в нозете му, по прашните калдаръмени улици на СТАРА ВАРНА. Подир Девети? О, подир Сакралния Девети - никой от тях не пострада. Мнозина бяха малолетни. Други се писаха БАШ-ПАТРИОТИ - влезли в БРАННИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ по ... ПАРТИЙНА ЗАРЪКА. Трети се ожениха за дъщери на партизанстващи. Наръганите изневидилица хлапаците от махлата - станаха за дълги години КЕКЕМЕТА.

В НАЧАЛОТО НА ОСЕМДЕСЕТТЯХ ГОДИНИ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК, зданието на ОК на БКП-Варна, днешното ВАРНЕНСКО КМЕТСТВО, бе готово за акт 16! И, защото странните за онова време кристални канделабри започнаха един след друг да изчезват в посока вили на близки и познати, бе постановено ВАРНЕНСКИТЕ ДОБРОВОЛНИ ОТРЯДИ да се включат към неговата охрана състояща се, от един единствен дежурен милиционер с патлак, но без радиостанция. Бе време, когато геният на МАТИ БОЛГАРИЯ ТОДОР ЖИВКОВ се опитваше да едини българите от зад граница, та да не остави техните изстрадани парици в ръцете на всевъзможни застрахователни компании. Поради което, бе свикал нещо като ПАНБЪЛГАРСКИ КОНГРЕС. Една вечер при подобно дежурство, един от тези набедени конгресмени запря пред нашия достоен пост, вирна глава към последните етажи на добре скроената сграда, подсвирна с уста, и се възхити. После се представи. И, разказа своята покъртителна история на политически бежанец. Докато разказваше - повярвайте - плачеше. Мъжът в бели панамени дрехи, бели лачени обувки, алена папионка и червен карамфил в бутониерата, плачеше ли плачеше. Попитахме защо го прави - и не се ли престарава в мъка по родните места.
- Ами не - отвърна човекът, - да не мислите, че плача за БЪЛГАРИЯ!?!
Зяпнахме от почуда.
- Плача за вас, - изрече преди да тръгне. - Да се хванете да пазите такова скъпо съоръжение с едни голи ръце.
И отрезнял - преди да отмине - добави.
- Абе - Вие - луди ли сте?
Всички се разсмяхме. Освен дежурният милиционер, който бе добре разбрал ЗА КАКВО ИМЕННО ИДЕ РЕЧ. Защото СПАСЯВАНЕТО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ - ВИНАГИ Е ДЕЛО НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ. Най-напред - и завинаги!


Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Къш Дата: 2009-03-12 23:43:20
Авторът иска да каже, че в България сме тъпи. Ами той какъв е - да не е пакистанец? Щом пише за фашистки вестник какво се цани за антифашист?
2. Потребител: Фъш! Дата: 2009-03-13 08:21:01
Той се цани за Гробищата - драги!
3. Потребител: Д-р Херцел Дата: 2009-03-13 17:28:28
Това е характерното за безбройните наивници - търсят ЗЪРНОТО - без да отсяват плявата.
4. Потребител: Националист Дата: 2009-03-15 19:56:33
Добре са си действали бранниците, добре и предобре. Сега да ги има, че да видим крадливите цигани!
5. Потребител: врял и кипял. Дата: 2009-03-31 10:04:27
Българи ,след като власта не ни защитава ние трябва да вземем защитата си в свои ръце.Защото от горе може да отчитат големи резултати но долу е страшно.Само се огледайте за вилите около вашия град.На обикновенните хора,остана ли нещо неразбито и неограбено.Има ли сигурност,има ли уважение към собственноста.Това ли очакват нашите жени и деца от нас.Да стоим като овце и да псуваме властимащите.Ако не се държим като мъже по добре да дадем панталоните на жените си а ние да нахлуем фустите и да се заровим в кухните и манджите.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...