Monday, June 22, 2009

БЕЛИТЕ ПЕТНА НА ВЕСТНИКАРСКАТА СЪВЕСТ от Хеми ВАРНАЛИС

България над всичко
Прегледи: 134 - Коментари: 1
Белите петна на вестникарската съвест
Белите петна на вестникарската съвест
(c) 2009-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
БЕЛИТЕ ПЕТНА НА ВЕСТНИКАРСКАТА СЪВЕСТ
от
Хеми ВАРНАЛИС

ТЕЗИ ДНИ голям брой вестници в САРАТОВСКАТА ОБРАСТ НА РУСИЯ, излизат с БЕЛИ ПЕТНА НА ПЪРВИ СТРАНИЦИ. Своеобразен протест на съвременната руска журналистика, срещу КРИМИНАЛНИЯ НАТИСК върху дейността на местните медии. Акцията се провежда по решение на СЪЮЗА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ В РУСИЯ, и на главните редактори на средствата за масова информация в САРАТОВСКА ОБЛАСТ.

НЕОБИЧАЙНО ЗА СЪВРЕМЕННАТА РУСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЯВЛЕНИЕ, резултат от зловещото нападение върху генералния директор на медиахолдинг "ВЗГЛЯД", едва 38 годишният Вадим РОГОЖИН, все още в изключително тежко критично състояние.

СЪДЕБНИТЕ ОРГАНИ своевременно са възбудили углавно дело срещу НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ, предоставящо на съдебния състав свобода да подбере лишаване от свобода между две и осем години.

СЧИТА СЕ, че покушението не носи "битов" характер, но е свързано с ПРЯКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ДЕЙНОСТ на потърпевшия. Целта е свободата на словото да бъде под самоконтрол, а непокорници като РОГОЖИН, да бъдат ликвидирани ако не в зародиш - поне относително навреме. Управляваният от РОГОЖИН медия холдинг "ВЗГЛЯД" държи няколко интернет сайта, интернет-информационна агенция и интернет-телевизия и вестник "ВЗГЛЯД".

У НАС БЕ ПОПИЛЯНО ЗДРАВЕТО на мнозина журналисти, един писател бе разстрелян публично, (Само един ли!?!), докато за останалите се прави всичко възможно сами да си видят сметката в глобална неизвестност. И, никой не се сети да напомни ЧЕ СЪВЕСТТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН АТРИБУТ - ДОРИ ЗА НАШЕНСКИТЕ ПОСТТОТАЛИТАРНИ МЕДИИ - чрез два-три квадрата бяло вестникарско петънце.

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Шесто Дата: 2009-03-08 09:41:48
Всички непослушни ще бъдат накарани да слушат.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...