Monday, June 22, 2009

САЩ - АНТИСЕГРЕГАЦИЯТА В ХОД

България над всичко
Прегледи: 104 - Коментари: 0
САЩ - АНТИСЕГРЕГАЦИЯТА В ХОД
САЩ - АНТИСЕГРЕГАЦИЯТА В ХОД
(C) 2009 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
САЩ - АНТИСЕГРЕГАЦИЯТА В ХОД

от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

ЗАЕДНО СЪС СМЯНАТА НА ПРЕЗИДЕНТИ, задължително върви цялостна подмяна на всеки един правителствен апарат. Така е, и в САЩ, където нещата винаги изпреварващо напредват. Дотолкова съдбовни за останалия свят, че човек да се чуди - да се мае. Така, за шеф на НАЦИОНАЛНАТА КОСМИЧЕСКА АГЕНЦИЯ (NASA), неотдавна ПРЕЗИДЕНТЪТ БАРАК ОБАМА внесе за утвърждаване в КОНГРЕСА НА САЩ, една за нашего брата-балканджи доста странна кандидатура - генералът в оставка, слабо известният у нас бивш ПРЪВ ЦВЕТЕН КОСМОНАВТ, Чарлз БОЛДУИН. Тази политика на подбор по цвят се носеше във въздуха и стратосферата, още по време на предизборната кампания на настоящия президент на най-демократичната от демократичните, на най-свободолюбивата от свободолюбивите държави в света - САЩ. И се случва точно онова, което дребните политически прогнозисти от СТАРА ВАРНА се опитваха да предскажат.

ОЩЕ НА 21 МАЙ, в телефонен разговор с КОСМОНАВТИТЕ ОТ 125. МИСИЯ "СОВАЛКА", ПРЕЗИДЕНТЪТ ОБАМА пое ангажемент незабавно да намери подходящ заместник на излезлия в пенсия Майкъл ГРИФИН - шеф на НАСА по времето на президента БУШ. Отсъствието на качествен топ-менежер често е до смърт фатално. Особено за сложните двустранни космо-отношения САЩ - РУСИЯ.

ЧАРЛЗ БОЛДУИН има изкарани 34 години вярна служба на американския народ във ВОЕННО-МОРСКАТА АВИАЦИЯ НА САЩ, докато през 2003 г., се пенсионира, за да постъпи за водещ консултант при JACK AND PANTHER. Като участник във ВИЕТНАМСКАТА ВОЙНА, Чарлз БОЛДУИН ИМА НАД 100 БОЙНИ ПОЛЕТА. В периода 1980 -1986 г., той е редови астронавт при NASA, където се изявява ДВА ПЪТИ КАТО ПИЛОТ-АСТРОНАВТ И ДВА ПЪТИ - КАТО КОМАНДИР НА КОРАБ. След 1986 г., поема шеф на безопасността в JOHNSON SPACE CENTER, а подир това е отговорен сътрудник в администрацията на NASA. Което означава, че е наясно както със земните проблеми на астронавтиката, така и - с нейните извънземни приложения.

С ТОВА ДЪЛГООЧАКВАНО НАЗНАЧЕНИЕ, президентската администрация на САЩ се обогатява с още един - колкото тесен, така и обществено ангажиран специалист. Още по време на Папа ХЕМИНГУЕЙ, американците започват да си думат - НО КАКВО ЗНАЧЕНИЕ! И, да си го преповтарят - при всяка избирателна кампания у тях - и зад граница!

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...