Monday, June 22, 2009

НАПРЕД КЪМ АЛБАНСКО-СРЪБСКО МЕШЕРЕ от Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

България над всичко
Прегледи: 181 - Коментари: 0
Напред към албанско-сръбско мешере
Напред към албанско-сръбско мешере
(C) 2008 - Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY
НАПРЕД КЪМ АЛБАНСКО-СРЪБСКО МЕШЕРЕ
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

ВРЕМЕННО НЕЗАВИСИМИЯТ ФЕОДАЛ КРАЛИ МАРКО КРАЛЕВИЧИ, еднакво близък за Българи, Сърби, Македонци и Косовари, а навярно и за Гърци, трябва да е изпитвал същите дертове, каквито днес изпитва "независимата" администрация на "независимо" Косово. За което всички знаем, че е нищо повече от промоция на албанското лоби във Великобритания и САЩ. За разлика от България - Албания си го има свое още от началото на Двадесети век. Кротнало само за малко, поради прекалено уравновесения френски възпитаник Месю Енвер ХОДЖА. Който не посегна да го затрие, по подобие на Папа Тошо Български.

НЕЗАВИСИМОСТТА НА КОСОВО, бе гласувана от нейния си парламент на 17.02.2008 г. Няколко месеца по-късно, бе гласувана съответната конституция. Общо взето ползваща насоките дадени навремето от Генерал МАРШАЛ подир капитулацията на ЯПОНИЯ. Повече от 41 правителства незабавно признаха новоизпечената лилипутска държавица в сърцето на БАЛКАНИТЕ. Между тях, и особено сервилното - към всичко чуждо - правителство на Република БЪЛГАРИЯ. Което вместо братски сълзи с погиваща СЪРБИЯ, проля потоци печатарско мастило да ни увери, доколко голям бизнес бихме могли, (Един прекрасен паневропейски ден!), да захванем с КОСОВО (IF!). Дали правителството вярваше на тези свои уверения? Вероятно. Така уверяваха и своя си народ, докато ни вкарат във военни действия в ИРАК, че да погинат 13 напълно невинии наши войскари, а от иракския дълг - депозиран не где да е а в САЩ, да не пипнем нищо.

ОСТАТЪЧНА СЪРБИЯ СЕ НАМРЪЩИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ МРЪЩИ, но Народният Маршал ТИТО отдавна го няма, за да удари по дървената маса в Евксиноград, подкрепен от политическия наивник Трайчо КОСТОВ. И, понеже Конституция без Законодателство не чини нищо, Парламентът на КОСОВО се напъна, и надмина нашия по работоспособност. Незабавно прие пакет закони, (Извъртяни далеч зад граница!), че дано потръгнат още повече на етническите албанци нещата. Конституцията влезе в сила подир месец Юний-2008. Този вносен пакет закони, се оказа добре дошъл. Той прехвърли властта от малцинството сърбохървати, в ръцете на мнозинството етнически албанци, а по-скоро на всички ония - що навреме се сториха такива.Което съвсем не означава, че девет годишната окупация от силите на ООН предстои да приключи. Налага се изкъсо да се надзирава и укрепва, една новопръкнала държавна администрация. Предварително обвързана с тежките роднински връзки, и особените планински обичаи на съвременното мюсюльманство по тези места. Предстои - навеки - членство в СВЕТОВНАТА БАНКА и МЕЖДУНАРОДНИЯ МОНЕТАРЕН ФОНД. Институции, за които ООН заедно с нейните безбройни подпредседатели, мисии и небостъргачи, са нищо повече от пачка неизпушени цигари "Парламент".

МЕЖДУ СТРАНИТЕ ПРИЗНАЛИ НЕЗАВИСИМОСТТА, (Какъв джюмбюш!), на съвременно КОСОВО, където битуват и кореняци-българи, най-отпред личат САЩ, и ТУРЦИЯ, заедно с двадесет от тридесеттях ЕО-нации. Между които особено важната за региона Италия. По време на Втората Световна Война, КРАЛСТВО ИТАЛИЯ бе окупирало тези места така приятелски и нежно, че ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, като нищо граничеше с КРАЛСТВО ИТАЛИЯ. Цар БОРИС ТРЕТИ ОБЕДИНИТЕЛ, не напразно бе италиански зет. Билетът за железницата СОФИЯ - МИЛАНО, бе колкото цената на една македонска пуйка.

МАЛЦИНСТВОТО ОСТАТЪЧНИ СЪРБИ в КОСОВО, незабавно се затече в обятията на РУСИЯ , и ... на КИТАЙ. Някога, още МАО ДЗЕ-ТУНГ, се бе опитвал да развива курортна промишленост в АЛБАНИЯ, но под натиск на РУСИЯ, само тя търгуваше яко с АЛБАНИЯ, на католика ЕНВЕР ХОДЖА внезапно му писна от това. (Виж "СРЕЩУ ИМПЕРИАЛИЗМА" от Енвер ХОДЖА, Тирана - 1980.!) Войслав КОЩУНИЦА, новосръбският министър-председател не пропусна да означи КОСОВО като "фалшива държава". Никой никога обаче не посмя, да нарече бившата интегративност с ЮГОСЛАВИЯ - "фалшива коминтерновска любов". Йосип Броз ТИТО живееше на остров БРИОНИ. Околните острови бяха предназначени за инакомислящи, а там питейна вода имаше - ако има дъжд.

СЪВРЕМЕННА РУСИЯ побърза да възспре признаването на КОСОВО, ползвайки своето право на "ВЕТО" при ООН, но то остана свързано единствено с приемането на КОСОВО в лоното на ООН. Срещу тази вредна и фалшива независимост се опълчиха, освен РУСИЯ, КИПЪР, РУМЪНИЯ, СЛОВАКИЯ и ГЪРЦИЯ, и КРАЛСТВО ИСПАНИЯ. Където обикновено битува бившият монарх на ГЪРЦИЯ, при своята сестра - испанската кралица. Откровено напомняне за пердаха, който яде КРАЛСТВО ИТАЛИЯ от КРАЛСТВО ГЪРЦИЯ - заради АЛБАНИЯ - по време на Втората Световна Война. Всички те се позоваха на клаузите на обичайното международно право, макар напразно. Специалният представител на ООН Марти АХТИСААРИ, настоя за "НАБЛЮДАВАНА НЕЗАВИСИМОСТ", означаващо независимост под контрол. За целта, той се втурна да търси 2 000 специалисти по държавна администрация, които да оглавят инфраструктурата на новосъздадената - да я наречем - държава. Е! Познайте от къде ще ги намери - с този звучен а непопулярен говорим албански. РУСИЯ не престана да се противи на извеждането на войските на ООН от бившата провинция на ЮГОСЛАВИЯ. EULEX остана там и понастоящем. За да бъде замеряна с бутилки молотов от остатъчните сърби. Които така и не желаят да бъдат прехвърлени в СЪРБИЯ, щото имотите им са в КОСОВО. Факт неоспорван дори от Марти АХТИСААРИ. Служителите от ЕО общност са на път съвсем да пристигнат и да се настанят, като високоплатени полицаи, съдии, прокурори и митнически служители - с или без преводачи. В една планинска страна на безкрайна родова зависимост, и просицилианска прокоба за кръвно отмъщение до дупка. Сигурността на КОСОВО основно остава да бъде осигуряавана от К-FOR - подразделения на НАТО. Докато бъдат обучени местни мултинационални военни части в обем от 2000 - 3000 души. Сметката е направена далеч преди да рухне ЮГОСЛАВИЯ. Дали в присъствие на Кръчмаря - това не е известно.

РУСИЯ ТРАДИЦИОННО СЕ МЕСИ в християнските и БАЛКАНСКИ РАБОТИ, и в крайна сметка ги извежда до край. Става дума за СЛАВЯНСТВО - и не само за славянство. Става дума за ПРАВОСЛАВИЕ - и не само за него. Става дума за ненамеса в работите на СЪРБИЯ - от страна на НАТО - и най-вече за това. Позиция отстоявана от векове, а в по-ново време - оотново т 1999. РУСИЯ е наясно, че признаването на КОСОВО би отворило пълната с изненади КУТИЯ НА ПАНДОРА НА БАЛКАНИТЕ. Която лесно би се прехвърлила и в ареала на КАВКАЗ, и войната РУСИЯ - ГРУЗИЯ - РУСИЯ го доказа. Докато долината на ДНЕСТЪР и почти независима МОЛДОВА само това очакват. РУСИЯ твърди, че ЕО няма работа на БАЛКАНИТЕ, но среща вековната съпротива на РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ, решила да потурчи ЕВРОПА - па що ще да става, и на много по-незначителните ПОЛША, БЪЛГАРИЯ и РУМЪНИЯ - традиционни легенджии на ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.

СЪРБИЯ не признава КОСОВО, но колапсът на правителството на КОщУНИЦА, и неговият отказ да влезе в ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА, студенината на ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ, игнорирало своите балкански интереси, поставят под съмнение реактивните сили в СЪРБИЯ . Победата на Борис ТАДИЧ през май-2008, предстои да вкара СЪРБИЯ в ЕО за сметка на КОСОВО, и пазарлъците са в ход. Където особена промишленост няма, но съществуват известни залежи от цветни метали, и уран. В чиито отпадни котловини затънаха първите натовски парашутисти - та не се видяха. От всичките 120 000 етнически сърби на север от река ИБЪР, едва половината остават под натовска протекция, която е на път да отпадне. Тези обикновени труженици и националисти в корен, не са престанали да градят църкви и манастири - дори по Титово време. Днес този процес се разширява, по вечните православни сакрални планински места. Поставяйки под съмнение гаранциите давани на това малцинство от страна на ЕО, че ще бъде представено пропорционално - във всички органи на новоизгражданата местна власт. Което поради това, че не се е случило, доведе 150 сръбски полицейски офицери да откажат да се подчиняват на противоречивите нареждания на новото правителство в Прищина. Така че създаването на паралелен сръбски парламент в Митровица през август на 2008, не учуди никого. А това означава паралелни държавни институции за сърби и албанци. Дублаж на бюрократичните инстанции. Междуродови схватки за имоти, и какво ли не в добавък. Наблюдатели допускат, че може би именно това да е модулът на бъдещето не само за КОСОВО но и за целите БАЛКАНИ, че и на БЪДЕЩА МЮСЮЛЬМАНИЗИРАНА ЕВРОПА. Гдето за сега не й се гади от османски гьонсуратлъци. Което би довело до ново вековно инкапсулиране на нациите. Всяка една - сама в себе си. Едно подобие на ГИГАНТСКО ЦИГАНСКО МЕШЕРЕ. (Ох - бабана!) Този паралелизъм за сега е понасян от правителството в Прищина. Дали ще е до време? Легитимна самостоятелност чрез виртуална реалност, едва ли е невъзможна. Но - окупационен режим - от всяко положение. Косовският президент Фатми СЕЖДУ побърза да оцени всичко това, като "опит за дестаблилизация на КОСОВО". Забравяуйки че РЕПУБЛИКА КОСОВО пръкна именно, чрез дестабилизация на СФНРЮ.

СЪРБИТЕ ОТРЕАГИРАХА НЕЗАБАВНО. Те опожариха два гранични контролни пункта изградени там - където до вчера се минаваше свободно. Следователно търгуваше се свободно. После, при сблъсъци през Март-2008, един полицай от ООН загина. Струва ми се - украинец. Силите на НАТО се намесиха, и навлязоха нашироко в зоните със смесена етничност. До вчера живяли като братя, сърби и косовари едва се понасят. В най-северния град Косовска МИТРОВИЦА, сърбите се разселиха и укрепиха на северната част на река Ибър. Албанците останаха на южната. И продължиха да живеят настървено. Подозирайки се един другиму във всичко останало, освен в общи национални интереси. Очевидно целта е КОСОВО окончателно да се албанизира. Подир това е редът на МАКЕДОНИЯ. В интерес на химерата ВЕЛИКА АЛБАНИЯ. Древен комплекс на дребни страни с важни за великите сили интереси поради специфично стратегическо разположение. Каква ли ще бъде съдбата на БЪЛГАРИЯ към 2010? Това не би могъл да прозре никой.

Снимка: От в. "Сега"

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...