Monday, June 22, 2009

ДА РАЗЧИТАШ НА КАРАДЖИЧ от Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

България над всичко
Прегледи: 146 - Коментари: 0
Да разчиташ на Караджич
Да разчиташ на Караджич
(C) 2008 – Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY
ДА РАЗЧИТАШ НА КАРАДЖИЧ
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

ВСЯКА ЕДНА ВЛАСТ, по всяко едно време; и особено понастоящем; е достатъчно в час - кой инакомислящ къде се намира. И – какви ги върши. За разлика от престъпния свят – той по-малко я интересува. Щом политиката наложи, ако нещастникът от кахъри не се е споминал скоропостижно, Властта го гепи, за да го оттъргува с някоя „велика“ сила, на която процесният инакомислящ би бил поне временно полезен.

Такъв бе случаят със СИНЯК, СОЛЖЕНИЦИН, ПАСТЕРНАК, МАРКОВ, с – кого ли не. (С Георгий Михайлович ДИМИТРОВ – също!) Такъв е случаят и, с Радован КАРАДЖИЧ, когото мнозина имат за възкръснал смъртник. Изправен неотдавна пред ХАГСКИЯ ТРИБУНАЛ, бившият президент на мижава изкуствена балканска държавица отказа да говори. За масовите заколения на мюсюльмани и хървати в БОСНА, по време на вътрешната гражданска война (1992-1995.!). Която така, и никой не посегна да предвари.

Понастоящем ХАГСКИЯТ ТРИБУНАЛ прави с Радован КАРАДЖИЧ що иска. (Примерът с МИЛОШЕВИЧ е пресен!) Разпитван в качество на прокурорски свидетел, по делото на Момчило КРАИШНИК, (Негово доверено лице!), за мръсните дела – които всяка една война подир себе си оставя. КРАИШНИК, обвинен в организиране на етнически чистки и осъден набързо, наскоро е обжалвал своята присъда от 2006 г, (27 години лишаване от свобода!), готов да прехвърли вината за прекалените кръвопролития с невинни, върху плещите на висшето началство. КАРАДЖИЧ рязко е отказал да отговаря. Заседавайки, съдиите са се посъвещавали чрез и-мейли. И решили, че да – КАРАДЖИЧ има право да не отговаря - сам би могъл да затъне.

РАДОВАН КАРАДЖИЧ е расов черногорец, (Pоден 1945 г!), по образование психиатър от Университета в САРАЕВО. Между 1974-1975 кара специализация в КОЛУМБИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ НА НЮ ЙОРК, а в САЩ от психиатрици отбират. Както и – от външни политици. Завърнал се, работи си по занаята, но започва с национална политика - докато пише умна националистическа поезия. През 1989 г, е един от основателите на СРЪБСКАТА ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ, предназначена да работи между босненските сърби срещу разпадането на ЮГОСЛАВИЯ. През 1992 г, политическият натиск срещу босненските сърби и техните имоти нараства. От векове заселени тук, те изведнъж се оказват излишни. Радован КАРАДЖИЧ бива избран (!?!), за президент на самопровъзгласилата се ДЪРЖАВА НА БОСНЕНСКИТЕ СЪРБИ, за която се предполага, че би била балансьор опазващ хомогенността на ОСТАТЪЧНА ЮГОСЛАВИЯ. Пипва се за пистолета – и войната тръгва. Твърди се, че има пръст в множество масови зверства, но това тепърва ще трябва да се доказва. Което би могло и да стане. ЮГОСЛАВИЯ ВЕЧЕ НИКАКВА Я НЯМА. Както го няма и анклавът ДЪРЖАВА НА БОСНЕНСКИТЕ СЪРБИ.

ПРЕЗ 1996 г, МЕЖДУНАРОДНИЯТ ТРИБУНАЛ ЗА БИВША ЮГОСЛАВИЯ обвинява КАРАДЖИЧ в геноцид, преследвания и убийства по политически, национални и религиозни причини, във вземане на заложници и избиване на цивилно гражданско население. Това прави да премине в нелегалност, в която се вживява толкова, че дори бившите служители на УДБА трудно успяват да го разкрият. (Търсят го в РУСИЯ!) Но, назрява време за апетитно ЕВРОПЕЙСКО ЧЛЕНСТВО, и бъдещите управляющи изтъргували веднъж МИЛОШЕВИЧ, решават да изтъргуват и КАРАДЖИЧ. Макар с променен фасон и самоличност, той е безшумно арестуван в един трамвай, на път за дома. Неговият външен вид е така достойно благороден, че докато едно девойче става за да му стори място че да седне, едни неръждаеми белезници щракват.

Обвиняван за масовите разстрели в СЕРЕБРЕНИЦА, КАРАДЖИЧ едва ли ще да оцелее без присъда. Създаването на т.н. РЕПУБЛИКА СРЪБСКА, подобно на конструирането на всяка една държава, преминава през кървави етнически прочиствания, каквито едва нашето време избягва да си позволява. Националната политика на Йосип Броз ТИТО обаче, за разселване и омешване на народностите в бивша ЮГОСЛАВИЯ; че дано стане мир, братство и равенство на куйтулук; твърде напомнят заложените от СТАЛИН националистически капани в ЧЕЧНЯ, ГРУЗИЯ, АБХАЗИЯ, НАГОРНыЙ КАРАБАХ – къде ли не. В това отношение двамата борци за мир и справедливост, (Вечна им памят!) – прекалено много си приличат. Злокобна радикална практика, която толкова добре се помни, че поставя под въпрос настоящата ВЕЛИКОЕВРОПЕЙСКА ПОЛИТИКА, на свободен пазар на работна сила, ежедневни стоки и имоти. Предназначена да превърне европейските нации, въз основа на слабо известни генетично-народностни проучвания, и международно законодателство, в автомобилизирани номади. Какво очаква народите на ЕВРОПА в бъдеще? Това едва ли някой би могъл с положителност да каже. Едно е ясно. Фериботите от АФРИКАНСКИЯ КОНТИНЕНТ към ЕВРОПА не достигат, и черният трафик на евтина работна сила усилено върви. Успоредно, с разпродажбата на цели страни, крайбрежия и народи.

РУСИЯ ОТ ВЕКОВЕ ДЪРЖИ НА СТАТУКВОТО СЪРБИЯ, но се бе противопоставила ярко на нейните апетити за амалгамиране на БЪЛГАРИЯ и АЛБАНИЯ в една несравнимо конкурентна БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ. (Трайчо КОСТОВ – покрай туй загина!) И, добре го прави – значи! (Едва ли толкова, колкото държи на БЪЛГАРИЯ!) По време на непокорния Радован КАРАДЖИЧ, славният съветски волейболист ЕЛЦИН, бе поспешил да се закани да изпрати военен контингент в БОСНА, ама работата така и не стана. СЪВРЕМЕННА РУСИЯ почти не харесва ХАГСКИЯ ТРИБУНАЛ, но пък много й се иска да бъде приета в СЕМЕЙНА ЕВРОПА. Нейното МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ не престава да негодува софтли, а това означава много. Не зная дали сте забелязали, но като юридическа машина ТРИБУНАЛЪТ В ХАГА все по-често буксува. За всеобщо изумление и страх на поостаналите в ПРИЩИНА сърби, един бивш албански полеви кръволог е освободен - да си се завърне победоносно. За всеобщо изумление на поостаналите албанци в СКОПИЕ, един бивш македонски министър обвинен в саморазправа с етнически албанци - е оправдан да си се завърне победоносно.

Каква ли ще бъде съдбата на Доктор Радован КАРАДЖИЧ, сертифициран психиатър, трудно е да се отгатне. Струва ми се – ще се намери кой да си го откупи. Става дума за авагарден опит на грамотен човек, по етническо прочистване, а такъв опит винаги е от полза. Всеки поет - не го може.

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...