Monday, June 22, 2009

КИТАЙ - ТИ МОЖЕШ ВСИЧКО от Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

България над всичко
Прегледи: 379 - Коментари: 2
Китай - ти можеш всичко
Китай - ти можеш всичко
(C) 2008 - Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY
КИТАЙ - ТИ МОЖЕШ ВСИЧКО
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

ДОКАТО се радваме на евтините стоки на посттоталитарен Китай, едновременно монопартиен - пък откровено капиталистически циничен, в ТИБЕТ работите никак не потръгват. Потопен все още в загадъчна високопланинска мъгла, нищо чудно именно ТИБЕТ да се окаже духовният съпротивителен възел на човечеството срещу всякаквите глобалистични машинации с неговото бъдеще и настояще.
Неотдавна политическата полиция в Китайски Тибет отново задържа 59 човека за "радикални инициативи". Тяхното прегрешение бе досущ тодорживковско - разпространение на "реакционна" култура вътре в народно-демократичната провинция наричана ТИБЕТ. Тежко обвинен отново е вечно усмихнатият Далай ЛАМА, комуто явно отдавна не е до смях. Докато бъде възвърнат на престола - страната ще потъне в такъв мормонски хаос, че неговото присъствие ще има единствено музейна стойност.

ПРЕЗ МЕСЕЦ Март-2008 г., Тибет внезапно пламна от антикитайски протести. Прераснали във въоръжени сблъсъци и опожаряване на магазини и хотели. Обвинен бе недосегаемият Далай ЛАМА. Само че онова, което простите зрители на съдбините на света видяха по китайската телевизия бе, че золумите се вършеха от добре организирани тройки служебно облечени цивилни, с яко подути подмишници. Резултатът бе - минимум 200 убити при минимум 1000 безследно изчезнали. Статистиката си е на Китай. Съмненията са на ВВС. Резервите са си наши.

УДИВИТЕЛНИЯТ ПРЕХОД на Китай си е за завиждане, и ние - като нация подръчна всекиму, продължаваме да подсмърчаме внасяйки товари китайски джунджурии - единствено отдалеч напомнящи европейски стандарти. (С етикетът - всичко е наред!) Елементарен каталожен преглед на произвежданите и предлагани в продажба знаменити китайски MP3-ки върви към петдесетина хиляди номенклатурни единици. (Ха наздравичката!) Но, политическият тормоз държи яко, и нищо чудно, че и далеч под висините на Тибет, работническата класа - подходящо електронизирана - си се вълнува.
Арестуваните 59 тибетяни не са случайни хора. Те са бизнесмени на дребно от пазарището на ЛХАСА. Теглят музика от Интернет. Презаписват тази музика на дискове. Продават я на верующите й туристи, с вяра в Бъдното. Разбира се, най-напред, да става дума за нарушени авторски права. Щатската рикординг-система не прощава дори на Боговете на Тибет. Аналог на някогашните патриотически хайки по нашенските КОРЕКОМИ. Свързани не толкова с политически цели, колкото с овладяване трансфера на нелегална валута, че МВФ още тогава успяваше да ни натиска. За един долар на дребно - отиваш по дяволите - значи! Я - да си припомним!

В ЛХАСА, тамошният помощник-полицай-майстер Ксин Юанминг рапортува 48 подобни случая, и 59 задържани. Колко са в действителност - малко хора знаят. Китай си има ТИБЕТ за своя си провинция още от 1951., когато се видя с една-две ракети с ограничен обсег в повече. Слабата съпротива на примитивно екипираната тибетска "армия от монаси", доведе до пълно опожаряване на единствената в света библиотека и печатница с тибетски писания, които никой никога не би успял да възстанови. Още тогава КНР бе решила да лапне остатъчните микродържавици по високите плата на Хималаите, че и тя свят да види. (И го прави чрез детрониране на любими монарси!) Окупацията вървеше, Далай ЛАМА на трона си седеше, а Мао Дзе ТУНГ - този изключителен търгаш на наркотици, го будалкаше и системно унижаваше. А, заедно с него, един изключително духовно възвишен народец. През 1959 г., С МАЛЪК КЕРВАН СЪМИШЛЕНИЦИ, Далай ЛАМА се организира, осмели и пресече границата с ИНДИЯ. За да покаже на света доколко много е земен, доколко безкрайно полезен е, за настоящето на всемирното човешко братство.
Но, какво значение ...

Потребител:
Коментар:
1. Потребител: Реалист Дата: 2008-12-26 17:41:40
Кой му плаща на Далай Лама постоянните скъпи обиколки по света?
2. Потребител: До Роялист Дата: 2009-01-28 14:04:20
Данъкоплатците на света ...

No comments:

I'M THE PAUSE, by Hemy

© 2013-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY АЗ СЪМ ПАУЗАТА НА ТУЙ СКАПАНО ОБЩЕСТВО, ГДЕТО В ГЪРДИТЕ ТЪЙ БЕЗПОЩАДНО СЕ БИЕ; ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТБЕЛЯЗА...